Skip to main content

«Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» από το Κολλέγιο Ανατόλια

Ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου Ανατόλια ανεβάζει φέτος την κωμωδία του Γούντυ Άλλεν «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ».

Το Drama Club, ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου Ανατόλια, ανεβάζει φέτος την κωμωδία του Γούντυ Άλλεν "Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ" στις 21, 22, 23, 28, 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2020, στις 8:30 μ.μ., στο θέατρο Raphael Hall του Κολλεγίου.

Το έργο αποτελεί φόρο τιμής του μοναδικού Γούντυ Άλλεν στη Νέα Υόρκη του μεσοπολέμου, της ποτοαπαγόρευσης και του κόσμου του θεάτρου. Η ταινία ήταν υποψήφια το 1995 για επτά Όσκαρ κερδίζοντας στην κατηγορία Β΄ γυναικείου ρόλου (Ντάιαν Γουίστ).

Η θεατρική διασκευή της αξέχαστης κινηματογραφικής ταινίας περιλαμβάνει πασίγνωστα σουίνγκ τραγούδια και μουσική της εποχής στην οποία διαδραματίζεται (δεκαετία του '30). Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σύμβουλος-καθηγητής Άγγελος Κλωνάρης, οι χορογραφίες είναι της Ιωάννας Μήτσικα, η μουσική διδασκαλία της Όλγας Στέφα, και η επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών της Χριστίνας Δουρίς.



Πρωταγωνιστής του έργου ο θεατρικός συγγραφέας Ντέιβιντ Σέιν που κατορθώνει μετά από πολλές προσπάθειες να ανεβάσει στο Μπρόντγουεϊ το θεατρικό του έργο. Ο παραγωγός του βρίσκει τα χρήματα από τον μαφιόζο Νικ Βαλέντι, με αντάλλαγμα έναν ρόλο στην παράσταση για την Όλιβ Νιλ, την ατάλαντη και όχι ιδιαίτερα έξυπνη ερωμένη του Βαλέντι. Ο Βαλέντι αναθέτει σε έναν από τους μπράβους του, τον Τσιτς, να γίνει σωματοφύλακας της Όλιβ κατά τη διάρκεια των προβών. Όταν το έργο φανερώνει τις αδυναμίες του στις πρόβες, προς έκπληξη όλων, ο Τσιτς προτείνει έξυπνες ιδέες για τη βελτίωσή του. Στο μεταξύ, η πρωταγωνίστρια του έργου, η ντίβα του Μπρόντγουεϊ Χέλεν Σινκλαίρ φλερτάρει τον νεαρό Ντέιβιντ, που είναι ωστόσο ήδη σε σχέση, ενώ ο πρωταγωνιστής Γουόρνερ Παρσέλ ερωτοτροπεί με την Όλιβ...  

Ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου ανεβάζει μιούζικαλ εδώ και 43 χρόνια και έχει αποτελέσει φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών. Μεταξύ των έργων που έχει παρουσιάσει είναι το «Μαγαζάκι του Τρόμου», «Σικάγο», «Μάμμα Μία», «Γκριζ», «Σπάμαλοτ», «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» κ.α.

Παραστάσεις

Παρασκευή – Κυριακή: 21-23 Φεβρουαρίου 2020

Παρασκευή – Κυριακή: 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2020

Έναρξη παραστάσεων:  8:30 μ.μ.

Θέατρο Raphael Hall, Κολλέγιο Ανατόλια