Skip to main content

Σφαιρόπουλος: Δεν είσαι ήσυχος όταν παίζεις με τον Άρη (video)

«Να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε την δουλειά που έχουμε κάνει στις προπονήσεις εφαρμόζοντας το πλάνο μας στην σειρά», δήλωσε ο κόουτς του Ολυμπιακού

Για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού εναντίον του Άρη στην ημιτελική φάση των play-off της Stoiximan.gr Basket League μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτηρίζοντας «καλή ομάδα» τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων»:

«Καταρχήν να ευχαριστήσω όσους μας ευχήθηκαν για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Οι παίκτες μας είναι αρκετά έμπειροι και έχουν την νοοτροπία ότι προκριθήκαμε στο Φάιναλ Φορ.

Άλλα παιχνίδια και εξίσου απαιτητικά έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να το καταλάβουν αυτό. Δεν είναι ο ρόλος μου τόσο σημαντικός ώστε να ξέρουν ότι αυτή η σειρά είναι τόσο εύκολη και επικίνδυνη. Να είμαστε έτοιμοι και πνευματικά και αγωνιστικά για να παίξουμε αυτήν την σειρά. Όπως έχω πει κατ’ επανάληψη έχουμε μάθει να απομονώνουμε κάθε παιχνίδι, οπότε δεν θέλω να συνδυάζεται το Φάιναλ Φορ με την ημιτελική σειρά. Τα παιχνίδια αυτά είναι πολύ ανταγωνιστικά. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας θεωρώ ότι αν υποτιμήσεις κάποιον αντίπαλο τότε είναι πολύ εύκολο να χάσεις έχουμε παραδείγματα που η άδικη μας ομάδα δεν ήταν έτοιμη. Είμαστε έτοιμοι στους ημιτελικούς γιατί ο Αρης είναι καλή ομάδα.

Είναι μία ομάδα που έφτασε στο πέμπτο ματς πέρσι. Έχει τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κορμό παικτών. Είναι μία ομάδα που είναι δύσκολος αντίπαλος, δεν μπορείς να είσαι ήσυχος όταν παίζεις με τον Άρη. Να κάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε την δουλειά που έχουμε κάνει στις προπονήσεις και να εφαρμόσουμε το πλάνο μας στην σειρά».

Από τη μεριά του, ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος, Βασίλης Σπανούλης επεσήμανε:

«Σίγουρα είναι δύσκολο να φτάσεις στην  κορυφή, αλλά πιο δύσκολο να μείνεις εκεί γιατί όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε τους αγώνες με τον Άρη και όλα θα φανούν στο γήπεδο. Οι προπονητές μας, μας έχουν ετοιμάσει. Ό,τι έγινε, έγινε σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ο Άρης είναι μία επικίνδυνη ομάδα και εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες σε γεμάτα γήπεδα».