Skip to main content

Από σήμερα πρόστιμα στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στη Βασ. Όλγας

Ξεκίνησε η σταδιακή αστυνόμευση για όσους σταθμεύουν τα οχήματα τους στις λεγόμενες λευκές θέσεις όπου πρέπει να καταβάλλουν αντίτιμο.

Δυσκολότερα γίνονται τα πράγματα από σήμερα για τους οδηγούς ΙΧ που δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης Thesi στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, τη Βασιλέως Γεωργίου, αλλά και την Ναπολέοντος Ζέρβα.

Στον πολύπαθο ανατολικό οδικό άξονα της πόλης, όπου τις πρωινές ώρες παρατηρείται έντονος κυκλοφοριακός φόρτος, έχουν ήδη τοποθετηθεί εδώ και τρεις μέρες ειδικές κορδέλες και επισημάνσεις στις λευκές θέσεις στάθμευσης, ότι όσοι αφήνουν εκεί τα οχήματα τους οφείλουν να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο από σήμερα.

«Είναι μία κίνηση στο πλαίσιο της σταδιακής αστυνόμευσης του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλο το μήκος της Β. Όλγας», εξηγεί στην Voria η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, αν και το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης έχει ήδη ξεκινήσει, η απουσία επαρκούς προσωπικού στη δημοτική αστυνομία, οδήγησε στη λύση της σταδιακής αστυνόμευσης της στάθμευσης.

«Αρχικά ελέγχονταν και βεβαιώνονταν παραβάσεις μόνο στα οχήματα που είχαν σταθμεύσει παράνομα, κάτι που βλέπαμε σε μεγάλο βαθμό στη Β. Όλγας», λέει η κ. Αγγελίδου.

Από σήμερα ωστόσο θα ελέγχονται και τα οχήματα που σταθμεύουν στις 252 ελεύθερες θέσεις στα αριστερά του δρόμου, με τη λευκή διαγράμμιση «που είτε δεν καταβάλλουν καθόλου το αντίτιμο στην πλατφόρμα του Thesis, είτε δεν ανανεώνουν τον χρόνο», επισημαίνει η αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ίδια, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η αστυνόμευση των μπλε θέσεων, στις οποίες έχουν δικαίωμα να σταθμεύουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι. Ουσιαστικά πρόκειται για θέσεις στάθμευσης που ξεπερνούν τις 3.000 και βρίσκονται στις παρακείμενες οδούς σε ύψος τριών οικοδομικών τετραγώνων.

«Πρόκειται για έναν μεγάλο οδικό άξονα, ο οποίος είναι δύσκολο να ελεγχθεί όταν το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας έχει μειωθεί στο 1/3 από τη στιγμή που ο εν λόγω θεσμός επανήλθε μετά την παύση του», υπογραμμίζει η κ. Αγγελίδου.

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος, ανάσα στον έλεγχο της αντικανονικής στάθμευσης θα δώσει η επιστροφή των 35 δημοτικών αστυνομικών που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στο σωφρονιστικό κατάστημα των Διαβατών, οι οποίοι και αναμένονται να γυρίσουν μετά τη διεξαγωγή των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

Όσο για την εικόνα που εμφανίζει η Βασιλίσσης Όλγας με τη σταδιακή εφαρμογή της ελεγγχόμενης στάθμευσης, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο είναι βελτιωμένη σε σχέση με πριν.