Skip to main content

Σφοδρές αντιδράσεις για τα Προεδρικά Διατάγματα

Για ωμή παραβίαση του Συντάγματος με το Προεδρικό Διάταγμα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. «Αδίστακτη η κυβέρνηση» λέει το ΚΚΕ. Για ωμή θεσμική εκτροπή κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβ
Για Προεδρικό Διάταγμα που παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα, καταργεί κάθε κανόνα εργατικού δικαίου και ανατρέπει κάθε μέτρο προστασίας για τους ανθρώπους του μόχθου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Η Συνομοσπονδία, πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανατρέψει αυτό το σχέδιο.

Αλ. Παπαρήγα: Αδίστακτη η κυβέρνηση

Οξύτατη ήταν και η επίθεση της γ.γ. του ΚΚΕ στην κυβέρνηση. Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις δείχνει ότι «και αυτή (η κυβέρνηση) και οι σύμμαχοί της είναι κυριολεκτικά αδίστακτοι». «Οδεύουμε σε ένα εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα στον 21ο αιώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανάλογου ύφους είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα με αφορμή το Π.Δ., στην οποία γίνεται λόγος για «κλιμάκωση του πολέμου σε βάρος της εργατικής τάξης και ειδικά των νέων εργαζομένων». Το ΚΚΕ καλεί δε τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, σημειώνοντας πως «αυτή η επίθεση δεν πρέπει να περάσει».

Αλ. Τσίπρας: Ωμή θεσμική εκτροπή

Κάλεσμα στον Κάρολο Παπούλια να «αναπέμψει το Προεδρικό Διάταγμα» απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ωμή θεσμική εκτροπή». « Η σπουδή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του Μνημονίου με Προεδρικά Διατάγματα και να προχωρήσει σε μια πολιτική κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων με Προεδρικά Διατάγματα αποτελεί ωμή θεσμική εκτροπή», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρμοδιότητα αλλά και ευθύνη να ελέγξει και να αναπέμψει αυτό το Προεδρικό Διάταγμα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η Βουλή πρέπει να συζητήσει και να αποφασίσει δημοκρατικά σε σχέση με τα εργασιακά. «Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή, αντίστοιχη της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί από τη μεταπολίτευση και μετά», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.