Skip to main content

Σφοδρή αντίδραση συνδικαλιστών του ΟΤΕ για την εθελούσια έξοδο

Το επόμενο χρονικό διάστημα προχωρά σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας σε όλους τους αρμόδιους φορείς «τα όποια σχέδια της διοίκησης».

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων, «ώστε να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους στο Α΄ πρόγραμμα της εθελούσιας και να επιτύχει τη μεταφορά του έργου φυσικής φύλαξης σε outsourcing», κατηγορεί τη διοίκηση του ΟΤΕ το δ.σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του (ΟΜΕ-ΟΤΕ), που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως.

Δηλώνει «κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση» ότι θα διαφυλάξει «με κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό τρόπο την εργασία κάθε συναδέλφου».

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, «ανεξάρτητα με το τι επικαλούνται οι εκπρόσωποι της Διοίκησης, καταγγέλλουμε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές δεν συνιστούν τίποτε άλλο παρά κεκαλυμμένες απολύσεις».

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους «να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού ή απειλής» και να ενημερώσουν τα θεσμοθετημένα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος στον Όμιλο ΟΤΕ «για αυτές τις πρακτικές».

Ομόφωνα η ΟΜΕ-ΟΤΕ «μπαίνει μπροστά» για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όπως ισχύει στη ΣΣΕ που έχει υπογραφεί.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα προχωρά σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας σε όλους τους αρμόδιους φορείς «τα όποια σχέδια της διοίκησης».

Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε:

Συνεχίζει τη διεκδίκηση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ.

Ζητεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
    
Την Τρίτη και την Τετάρτη 26 και 27 Μαρτίου ενημερώνει τα μέλη της.
    
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου ενημερώνει τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε τεχνικά τμήματα (ΤΤΛΠ) και  καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
    
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου κατέρχεται σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στον Όμιλο και ενημέρωση στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.
    
Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου συγκαλείται η Εκτελεστική Επιτροπής της σε διευρυμένο πλαίσιο, προκειμένου να αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

«Το μήνυμά μας στη διοίκηση είναι ξεκάθαρο: Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται. Μολών λαβέ» καταλήγει το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ.