Skip to main content

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το μετρό Θεσσαλονίκης

Μπρα ντε φερ μεταξύ του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, για τη Βενιζέλου.

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για το μετρό Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσπάσει και επανατοποθετήσει τα αρχαιολογικά ευρήματα από το σταθμό Βενιζέλου.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έκανε λόγο για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

«Η Διαύγεια σας διαψεύδει. Έχουν εκπονηθεί όλες οι μελέτες και κόστισαν 5 εκατ. ευρώ. Τι θα κάνετε; θα πετάξετε αυτά τα λεφτά; Με την πρότασή μας, που είναι συγκεκριμένη και κοστολογημένη, το Μετρό Θεσσαλονίκης θα ήταν έτοιμο σε λειτουργία το 2020. Ήρθατε όμως εσείς, και όπως ο Κολόμβος, που όταν ξεκινούσε το ταξίδι δεν ήξερε πού πήγαινε και όταν έφθασε δεν ήξερε πού βρισκόταν, και αφήνετε ένα έργο στον αέρα. Ποια deals και ποια προεκλογικά γραμμάτια υπογράψατε;» τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Στην αντεπίθεση πέρασε, στη συνέχεια, ο αρμόδιο υπουργός, Κώστας Καραμανλής καταλογίζοντας πολιτικές απατεωνιές στον ΣΥΡΙΖΑ και εγκαίνια μουσαμάδων από την προηγούμενη κυβέρνηση και υπεραμύνθηκε τη λύση που επελέγη.

«Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί απατεώνες, θα εγκαινιάσουμε το Μετρό γιατί αυτά που κάνατε θα τα ζήλευαν και οι προπαγανδιστές των χειρότερων ολοκληρωτικών καθεστώτων, οι Θεσσαλονικείς καταλαβαίνουν ποιος τους κοροϊδεύει», είπε και χαρακτήρισε πυγολαμπίδα τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τους δικούς του σχεδιασμούς το έργο θα ήταν έτοιμο το 2020.

«Εσείς πήγατε πίσω το σταθμό Βενιζέλου και το μόνον που κάνατε ήταν μία πλάκα στην οροφή…», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να ζητάει να μπει ένα τέλος στην κοροϊδία.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ανέξοδες κραυγές πατριδοκαπηλίας και την κατηγόρησε ότι εξαργυρώνει τώρα τα προεκλογικά deals.