Skip to main content

Σφοδρή χιονόπτωση στη Χαλκιδική-Το έστρωσε και στις παραλίες!

Ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπήρξαν αποκλεισμένα χωριά από τη σφοδρή χιονόπτωση-Μάχη των αποχιονιστικών συνεργείων να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει ακόμα και τώρα την περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς ωστόσο να αποκλειστούν οικισμοί από τη μεγάλης έκτασης χιονόπτωση.

«Ευτυχώς δεν υπήρξαν αποκλεισμένα χωριά λόγω της χιονόπτωσης, ωστόσο συνεχίζει να χιονίζει στον Πολύγυρο και στα πιο ορεινά», αναφέρει στην Voria.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος.

Μεγάλη ήταν η χιονόπτωση που σημειώθηκε και στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και στον δήμο της Νέας Προποντίδας, με χιονόστρωση να σημειώνεται μέχρι και στις παραλίες της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο, ανοικτός είναι ο δρόμος από Θεσσαλονίκη προς Μουδανιά, όπου η κίνηση μπορεί να γίνει χωρίς αλυσίδες.

Στην υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, ειδικά στο ορεινό, είναι παντού απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στον νομό επιχειρούν 25 μηχανήματα της περιφέρειας, ενώ υπάρχει και συνδρομή του στρατού με ένα γκρέιντερ και μια μπουλντόζα, ενώ έχουν μισθωθεί επιπλέον οχήματα.

«Προτεραιότητα μας είναι να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι για το νοσοκομείο Πολυγύρου και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.

Όπως σημειώνει αναγνώστρια της Voria.gr οι κάτοικοι της Κασσανδρείας στο πρώτο πόδι χθες το βράδυ βίωσαν πρωτοφανή φαινόμενα με πυκνό χιόνι που συνοδευόταν από βροντές και αστραπές, που φώτιζαν όλο το χωριό. Στις 23.30 στο χωριό σημειώθηκε διακοπή ρεύματος για να επανέλθει στις 3 τα ξημερώματα. Πολλά χωριά της Κασσάνδρας παραμένουν χωρίς ρεύμα.

 Η χιονισμένη Κασσανδρεία - Φωτογραφία αναγνώστριας της Voria.gr

 

 

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Γιάννης Σαρακατσάνος, Νέα Πλάγια Χαλκιδικής