Skip to main content

Σφοδρή επίθεση από υπ. Προστασίας του Πολίτη σε ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγικό

Το υπουργείο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασκεί δριμύτατη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα της στο προσφυγικό

Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε εδώ) για την διαχείριση του μεταναστευτικού, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (δείτε εδώ), εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για καταστροφική ανεπάρκεια διαχείρισης που τάχα ''ομολόγησε'' ο υπουργός. Το κοινοβούλιο αναφέρει πως «οι περισσότεροι βουλευτές επαίνεσαν τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αρχές της Ελλάδας» επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει: «Αναφέρεται μετά ο ΣΥΡΙΖΑ σε κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, βάσει των οποίων η χώρα οδηγείται σε διεθνή απομόνωση. Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αναφέρει πως οι βουλευτές ''κατέκριναν το έλλειμα αλληλεγγύης από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ''».

«Ο Υπουργός με την ομιλία του πέτυχε αυτή την αντίδραση του κοινοβουλίου. Δηλαδή προκάλεσε μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τις Ελληνικές θέσεις για Ευρωπαϊκή, αλληλεγγύη και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, μια ανακοίνωση που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στην δραματική κατάσταση των νησιών του Αιγαίου» επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, το υπουργείο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασκεί δριμύτατη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα της στο προσφυγικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοθαυμάζεται για το δικό του έργο στο προσφυγικό εξηγώντας πως διεθνοποίησε το θέμα και με πόση επάρκεια το διαχειρίσθηκε. Η επάρκεια δεν σχολιάζεται, ξεχειλίζει στα στρατόπεδα και στα νησιά».

«Ευτυχώς η πολιτική δεν καθορίζεται πια, η Ελλάδα δεν κυβερνάται πλέον από τον επαρκή ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.