Skip to main content

Χρυσοχοΐδης για επεισόδια: Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ

Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παραιτηθεί μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα στο Σύνταγμα.

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τα επεισόδια διαδηλωτών και Αστυνομίας στο Σύνταγμα.

Μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα ο Νίκος Βούτσης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Δώσατε εντολές η ανεχθήκατε το προγκρόμ σήμερα στους δρόμους της Αθήνας. Δεν μπορείτε κατά την κοινή δημοκρατική λογική και τάξη να είστε σε αυτά τα έδρανα. Ή να απομακρυνθείτε ή να λογοδοτήσετε στη Βουλή. Εάν σε αυτή την εκδήλωση συμβαίνουν αυτά που μαθαίνουμε, παιδιά με μηχανάκια να μπαίνουν μέσα στην εκδήλωση και να προκαλούν, τι θα συμβεί στις επόμενες εκδηλώσεις; Να αναλάβετε την ευθύνη ή, αν σας έχουν υπερβεί τα γεγονότα, να παραιτηθείτε σήμερα», είπε.

Χρυσοχοΐδης: Τραμπούκοι, δολοφόνοι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας πως «δεν αντιλαμβάνομαι τον δραματικό τόνο του κ. Βούτση. Υπάρχουν όμως πραγματικά περιστατικά. Οι δυνάμεις εδώ δέχθηκαν 15 μολότοφ και οι μολότοφ σκοτώνουν. Και έρχεστε να μας πείτε… Τραμπούκοι δολοφόνοι, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτοί διέλυσαν τη συγκέντρωση και τώρα καταστρέφουν την πόλη. Η αστυνομία δεν είχε κανένα λόγο να διαλύσει τη συγκέντρωση. Η αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές. Αν νομίζετε ότι την πολιτική μάχη που χάσατε δυο μέρες, θα την κερδίσετε με τραμπουκισμούς πλανάστε. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να καταστρέψουν την πόλη».

Βούτσης: Απαράδεκτο να λέτε ότι καλύπτουμε η χρησιμοποιούμε τραμπούκους, πάρτε το πίσω

Χρυσοχοΐδης: «Είπα για τραμπούκους και δολοφόνους έχουμε και τραυματίες αστυνομικούς έπεσαν πάνω με μολότοφ να τραυματίσουν και να σκοτώσουν αστυνομικούς. Αυτοί που έκαναν την επίθεση πρέπει να συλληφθούν. Και αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα η αστυνομία πριν καταστρέψουν την πόλη».

Βούτσης: Να παραιτηθείτε κ. Χρυσοχοΐδη. Καταγγέλλουμε ότι κάποιος με πολιτικά μιλούσε από τον περίβολο της Βουλής με γουόκι-τοκι πιθανώς με τους μπαχαλάκηδες. Υπάρχει φωτογραφία, δυστυχώς, ανθρώπου ο οποίος ήταν στον περίβολο της Βουλής, εξ όσων μου κατατέθηκε, ντυμένου όχι με αστυνομικά, ο οποίος με walkie talkie είχε κατευθείαν επαφή πιθανότατα και ενδεχόμενα με άτομα τα οποία έκαναν αυτές τις όποιες έκνομες ενέργειες ανάμεσα σε αυτό το μπλοκ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Χρυσοχοΐδη

Την αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει την «ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές αποτελεί πρόβα των σχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιστάσεων το προσεχές διάστημα».

Ακολούθως προσθέτει: «Οι αθλιότητες αυτές είχαν ως μοναδικό στόχο να διαλύσουν τη μαζική συγκέντρωση που ήταν σε εξέλιξη. Και, βεβαίως, ο οργανωτής αυτής της προβοκατόρικης επιχείρησης είναι ο ίδιος ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τώρα τον υπουργό του. Σε διαφορετική περίπτωση, φέρει ο ίδιος ακέραια την ευθύνη για την αντιδημοκρατική εκτροπή που εκτυλίχτηκε στο κέντρο της Αθήνας».