Skip to main content

Σφοδρή σύγκρουση Βούτση-Βούλτεψη στη Βουλή για το Σκοπιανό

Η βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε τη ρητορική περί συναλλαγών της κυβέρνησης για το Σκοπιανό πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Στο ρυθμό της Συμφωνίας των Πρεσπών κινείται για άλλη μία μέρα η Βουλή, καθώς η αντιπολίτευση και ιδίως η ΝΔ σφυροκοπούν αδιάκοπα την κυβέρνηση, επιμένοντας στην κατηγορία περί ανταλλαγής του Σκοπιανού με τις συντάξεις.

Αυτή τη ρητορική επανέλαβε και η Σοφία Βούλτεψη, προχωρώντας όμως ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζοντας ότι η Συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την πΓΔΜ άνοιξε το δρόμο για την καθιέρωση μακεδονικής μειονότητας στη χώρα μας.

«Είναι ζήτημα χρόνου. Το Ουράνιο Τόξο στη Φλώρινα το διεκδικεί ήδη. Θα τα πληρώσετε όλα», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος την κάλεσε να ανασκευάσει άμεσα.

Για επικίνδυνες απόψεις στα εθνικά θέματα, έκανε λόγο από την πλευρά του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

Η κ. Βούλτεψη, ωστόσο, αρνήθηκε να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς της, επισημαίνοντας ότι αναφέρθηκε στο ψήφισμα του τακτικού συνεδρίου του σλαβόφωνου κόμματος «Ουράνιο Τόξο» στο Ξινό Νερό Φλώρινας για τη διδασκαλία της μακεδονικής στα ελληνικά σχολεία και στη διεκδίκηση αναγνώρισης εθνικής μακεδονικής μειονότητας από τη χώρα μας.

Λίγη ώρα αργότερα την απόκρουση της βαρύτατης κατηγορίας περί ανταλλαγής του Σκοπιανού με τη μη περικοπή των συντάξεων, επιχείρησε, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία αντιστρέφοντας τα πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγόρησε για «μεγάλο ατόπημα» και σχολίασε δηκτικά: «μας κατηγορούν δηλαδή για μία άθλια συναλλαγή σαν αυτές μάλλον που ξέρουν πολύ καλά πώς γίνονται. Μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».