Skip to main content

Σφραγίστηκε παιδική χαρά του δήμου Θέρμης λόγω βανδαλισμών (φωτο)

Ασυνείδητοι προέβησαν σε καταστροφές σε κάποια από ολοκαίνουργια παιχνίδια της παιδικής χαράς στο Πλαγιάρι καθώς και σε μέρος της περίφραξής της.

Σφραγίστηκε σήμερα το πρωί η παιδική χαρά στην κοινότητα Πλαγιαρίου του δήμου Θέρμης, μετά τους μικροβανδαλισμούς τους οποίους προκάλεσαν άγνωστοι στον εξοπλισμό και στα διάφορα παιχνίδια. Η παιδική χαρά είναι ολοκαίνουργια καθώς μόλις πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε η εκ βάθρων ανακατασκευή της.

Το έργο βρίσκεται στη φάση της διοικητικής παραλαβής από τον δήμο Θέρμης και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η αναγκαία πιστοποίησή της. Ωστόσο, εδώ και μέρες, γίνεται ατύπως χρήση της παιδικής χαράς από παιδιά της κοινότητας Πλαγιαρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν προβεί σε καταστροφές σε κάποια ολοκαίνουργια παιχνίδια καθώς και σε μέρος της περίφραξης. Κατόπιν αυτού, ο ανάδοχος προέβη στο σφράγισμα της παιδικής χαράς. Η διοίκηση του δήμου Θέρμης απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της κοινότητας Πλαγιαρίου να σεβαστούν και να περιφρουρήσουν την ολοκαίνουργια παιδική χαρά, όπως και το πάρκο το οποίο έχει αναπλαστεί εκ ολοκλήρου και να απομονώσουν τους ελάχιστους ασυνείδητους οι οποίοι προβαίνουν σε αυτές τις καταστροφές. Ο δήμος θα παραλάβει την παιδική χαρά μέσα στις προσεχείς ημέρες και αμέσως θα κινήσει τη διαδικασία για την πιστοποίησή της, ώστε στη συνέχεια να δοθεί και επισήμως προς χρήση στους δημότες.

Οι εργασίες που έγιναν στο πάρκο με επιφάνεια 2.700 τμ στο Πλαγιάρι περιελάμβαναν την ανακατασκευή της παιδικής χαράς με πιστοποιημένα παιχνίδια και τη δημιουργία ελεύθερου χώρου άσκησης με πιστοποιημένα όργανα ενηλίκων. Ειδικότερα, απομακρύνθηκαν και αντικαταστάθηκαν όλα τα παλιά παιχνίδια που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ με την προμήθεια εφτά νέων παιχνιδιών. Επίσης, δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος άσκησης με δέκα πιστοποιημένα όργανα ενηλίκων. Επιπλέον, έγινε επανακατασκευή και συντήρηση σε όλες τις αρχιτεκτονικές κατασκευές που, ήδη υπήρχαν στο πάρκο, όπως τα πεζοδρόμια, οι πλακοστρώσεις, το κιόσκι, οι κερκίδες και η ράμπα. Το έργο προϋπολογισμού € 393.532,28 χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του δήμου Θέρμης ενώ η μελέτη και επίβλεψη έγιναν από τα στελέχη του τμήματος κτιριακών έργων & υπαίθριων χώρων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Θύμα βανδαλισμού έπεσε και ο κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών Καπετάν Χάψα, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Αλέξανδρου Υψηλάντη στη Θέρμη. Συγκεκριμένα, άγνωστοι πέταξαν μπογιές σε γλυπτό το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του κόμβου. Συνεργείο του δήμου, προχώρησε σήμερα στην αποκατάσταση των ζημιών.