Τρίτη 26 Μαΐου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ (ΦΩΤΟ)

Το μέτρο περιορισμού της κίνησης στη Νέα Παραλία, το οποίο θα διαρκέσει 14 ημέρες, θα επιτηρούν δυνάμεις της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας.

Έκλεισε οριστικά για τους πολίτες, το μεσημέρι της Τρίτης, η Νέα Παραλία από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από το πρωί τοποθετήθηκαν εκατοντάδες κιγκλιδώματα καθώς και πινακίδες σήμανσης, που ενημερώνουν τους πολίτες για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κάγκελα, τα οποία είναι δεμένα μεταξύ τους με σχοινιά, τοποθετήθηκαν λίγο μετά το ύψος του Λευκού Πύργου, σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου αλλά και από την πλευρά του Μεγάρου Μουσικής.

Το λουκέτο στο παραλιακό μέτωπο μπήκε στις 14.00 το μεσημέρι. Πλέον η Νέα Παραλία θα είναι κλειστή για τους πολίτες από Δευτέρα έως Παρασκευή (τις ώρες 14:00 έως 08:00) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε: Κλείνει από τις 2 μμ η Νέα Παραλία - Πώς φτάσαμε στο λουκέτο

Τις ελεύθερες ώρες πρόσβασης τα σχοινιά στα κάγκελα θα λύνονται και ο κόσμος θα μπορεί να εισέρχεται στην παραλία.

Το μέτρο περιορισμού της κίνησης στη Νέα Παραλία, το οποίο θα διαρκέσουν 14 ημέρες, θα επιτηρούν δυνάμεις της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας. Σήμερα οι αστυνομικοί θα βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, θα ενημερώνουν για την απαγόρευση και θα προχωρούν σε συστάσεις. Από αύριο, όμως, όταν εντοπίζονται παραβάτες, θα βεβαιώνονται πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ.

Η απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά από κοινή επιστολή που του απέστειλαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 Για οδυνηρή απόφαση έκανε λόγο σήμερα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Ελπίζω να μην αργήσαμε, αλλά η ιδέα ότι θα είχαμε καλοκαιρία με χιλιάδες κόσμο μας έκανε να πάρουμε τα περιοριστικά μέτρα. Μια μειοψηφία μπορεί να κάνει τη ζημιά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ