Skip to main content

Siemens: Όχι σε κατ' οίκον έκτιση για την Μάρθα Καραβέλα

Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως ιδιαίτερα σκληρή και χωρίς επαρκή αιτιολογία

Αρνητική απάντηση έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της Siemens, στη Μάρθα Καραβέλα, που ζήτησε να εκτίσει κατ' οίκον, λόγω ηλικίας, την ποινή των 13 ετών κάθειρξης που της επιβλήθηκε.

Το δικαστήριο έκρινε πως για τη σύζυγο του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρείας, Χρήστου Καραβέλα, φυγόποινου πλέον μετά την καταδίκη του, δεν πρέπει να εφαρμοστεί η πρόνοια του νέου Ποινικού Κώδικα για κατ' οίκον έκτιση σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους.

Οι εφέτες αποδέχθηκαν την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία θεώρησε την κ. Καραβέλα, που ήδη έχει μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας, ως ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως ιδιαίτερα σκληρή και χωρίς επαρκή αιτιολογία, με δεδομένο, όπως τονίζουν οι συνήγοροί της, πως η κ. Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια.

Μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, από τους συνολικά 22 καταδικασθέντες, τρεις είναι οι κρατούμενοι για την υπόθεση της σύμβασης της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ. Πλην της κ. Καραβέλα, κρατούμενοι είναι, επίσης, το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην στέλεχος του Οργανισμού Γιώργος Σκαρπέλης.

Η επόμενη και τελευταία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, συνεδρίαση του δικαστηρίου θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αποφασίσει για την απόδοση των κατασχεθέντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων.