Skip to main content

«Σιγή ασυρμάτου» στην 17η έκθεση κόμικς στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Φέτος, οι δημιουργοί στην έκθεση εμπνεύστηκαν από τον τίτλο «σιγή ασυρμάτου» που σηματοδοτεί τη λήξη του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πάνω από 40 δημιουργοί κόμικ, συγγραφείς, εκδότες και φαν του cosplay έχουν συγκεντρωθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσουν την τέχνη τους, στους λάτρεις του είδους, στην 17η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic Ν΄Play 2018.

«Ο θεσμός αυτός αποτελεί την μακροβιότερη έκθεση κόμικς σε όλη την Ελλάδα και ξεκίνησε το 2001 από τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας στην ανάγκη νέων δημιουργών comic να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους», όπως τόνισε ο Νίκος Δαλαμπίρας, συντονιστής της εκθεσης comic n΄ play 2018.

Φέτος οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν από τον τίτλο «σιγή ασυρμάτου» που σηματοδοτεί τη λήξη του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως εξηγεί ο κ. Δαλαμπίρας, το θέμα επιλέχθηκε, καθώς το τριήμερο της έκθεσης, συμπέφτει με τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που εορτάζεται την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν από το θέμα και κατάφεραν μέσα από τα έργα τους να αποτυπώσουν την ανθρώπινη εμπειρία μες στον πόλεμο αλλά και να διαδώσουν αντιπολεμικά μηνύματα.

Στην έκθεση συμμετέχει και ο Ελληνικός Σύλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής ο οποίος με την έκθεση παιχνιδιών και αναπαραστάσεων μαχών, καλεί τους επισκέπτες να μην μελετούν μα να ζουν την ιστορία.

Η έκθεση συνεχίζεται και αύριο και λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ και το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ομιλίες, εργαστήρια και προβολές.