Skip to main content

Σιγκαπούρη: Οι ανεμβολίαστοι θα επωμίζονται το κόστος των ιατρικών τους δαπανών

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες όσων είναι κατ΄επιλογήν ανεμβολίαστοι από τις 8 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι από τις 8 Δεκεμβρίου δεν θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία κατά της COVID-19 όσων πολιτών έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι αποτελούν μια πλειονότητα ασθενών με COVID-19 που έχει ανάγκη περίθαλψης σε ΜΕΘ.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας επισήμανε χθες ότι αυτοί οι ασθενείς «επιβαρύνουν δυσανάλογα τις ιατροφαρμακευτικές πηγές της χώρας».

«Ως εκ τούτου, από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουμε να χρεώνουμε ασθενείς με COVID-19 που είναι κατ’ επιλογήν ανεμβολίαστοι. Αυτό θα αφορά όλους τους ανεμβολίαστους ασθενείς με COVID-19 που θα έχουν εισαχθεί στις 8 ή μετά τις 8 Δεκεμβρίου 2021 σε νοσοκομεία… τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία της COVID-19 για όσους είναι ακατάλληλοι για να εμβολιαστούν θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση, για παράδειγμα για παιδιά κάτω των 12 ετών ή άτομα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες για την θεραπεία της COVID-19 για όλους τους Σιγκαπουρέζους, τους μόνιμους κατοίκους και τους έχοντες άδεια για μακροχρόνια διαμονή από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στις αρχές του 2020, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 30 Δεκεμβρίου 2020 με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna. Μέχρι στιγμής το 85% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού.