Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμού, που σύμφωνα με τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων, αφορά μικρά χωράφια με ελαιόδεντρα που ανήκουν σε ηλικιωμένη.

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας καλεί αύριο στις 12.30 ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης κατά των πλειστηριασμών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού, αύριο, Τετάρτη 11 Ιουλίου, διενεργείται πλειστηριασμός που αφορά τέσσερα μικρά χωράφια με ελαιόδεντρα στον Μαρμαρά Χαλκιδικής τα οποία ανήκουν σε 75χρονη γυναίκα. 

Η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά από συμβολαιογραφείο στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συντονισμού:

Με 36 πλειστηριασμούς αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη (από 192 συνολικά σε όλη τη χώρα) γίνεται όλο και πιο βάρβαρη η επίθεση των αρπακτικών στη λαϊκή περιουσία. Διαμερίσματα, επαγγελματικοί χώροι, χωράφια και εξοχικά, μικρής αξίας και για μικρές οφειλές, βρίσκονται μεταξύ αυτών που τράπεζες και άλλα αρπακτικά επιδιώκουν ν' αρπάξουν, διαψεύδοντας για άλλη μια φορά την κυβερνητική προπαγάνδα για μεγαλοοφειλέτες. Με τους 291 πλειστηριασμούς δε της επόμενης εβδομάδας και τους 393 της τελευταίας εβδομάδας του Ιουλίου, φαίνεται πια να μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζών για τους 130.000 πλειστηριασμούς μέχρι το 2021 και την πιο μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς λαϊκού πλούτου στο κεφάλαιο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πλειστηριασμού που γίνεται την Τετάρτη 11 Ιουλίου (συμβολαιογράφος Νικ. Νικολάκης) στον οποίο τα αρπακτικά, μεγαλοξενοδόχοι της Χαλκιδικής αυτή τη φορά (Hotel ΛΑΓΟΜΑΝΔΡΑ) επιδιώκουν να αρπάξουν 4 μικρά χωράφια με ελαιόδεντρα στο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Όπως καταγγέλλει η 75χρονη Μαρία Λ. (και αποδεικνύεται με σχετικά έγγραφα), οι ξενοδόχοι αφού άρπαξαν με δόλο πριν από χρόνια το παρακείμενο στο ξενοδοχείο εξοχικό σπίτι της οικογένειάς της (το οποίο σήμερα εκμεταλλεύονται τουριστικά), θέλουν τώρα να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί (10.800 ευρώ!) και 4 μικρά χωράφια (800τ.μ. εως 2στρ.) που κληρονόμησε από τους γονείς της.....
Τετάρτη 11 Ιουλίου, 12.30μ.μ., Ερμού και Αριστοτέλους