Skip to main content

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο κατά του Thessaloniki Summit (φωτο+vid)

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του αναπτυξιακού συνεδρίου.

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του Thessaloniki Summit 2018, που διεξάγεται σήμερα, 15 και αύριο, 16 Νοεμβρίου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικοτήτων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του αναπτυξιακού συνεδρίου, στο οποίο, εκτός από τον πρωθυπουργό, αύριο αναμένεται να μιλήσει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι διαδηλωτές, αφού συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα, κινήθηκαν προς το Βελλίδειο, όπου φραγμός των ΜΑΤ με κλούβες ανέκοψε την πορεία.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν από την Αγγελάκη προς το Πολυτεχνείο, με την πορεία να συναντά εκ νέου τις αστυνομικές δυνάμεις στην συμβολή της με την Εγνατία, έξω από τη ΔΕΘ.

Έπειτα από διαμαρτυρίες των διαδηλωτών, τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το σημείο και η πορεία κατέληξε στο Πολυτεχνείο.

Σημειώνεται πως πέριξ του Συνεδριακού Κέντρου υπήρχαν καθόλη τη διάρκεια της πορείας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης διεξαγόταν με αρκετά αργές ταχύτητες. (Περισσότερα εδώ).