Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των ζώων στην Καμάρα (φωτο)

Μέλη της ομάδας Dreamdancers συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα και με αφίσες στα χέρια διαμαρτυρήθηκαν για το εμπόριο γούνας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέλη της ομάδας Dreamdancers συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα και με αφίσες στα χέρια διαμαρτυρήθηκαν για το εμπόριο γούνας.

«Κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια κουνέλια και 40-50 εκατομμύρια άλλα ζώα σκοτώνονται για τη γούνα τους» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.



«Τα περισσότερα από αυτά εκτρέφονται κάτω από φρικτές συνθήκες. Εγκλωβισμένα σε συρμάτινα κλουβιά και εκτεθειμένα σε ακραίες καιρικές συνθήκες, τα ζώα υποφέρουν από έντονη κατάθλιψη και στρες, παρουσιάζοντας εκτός των άλλων νευρωτική, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, όπως επιτόπιους βηματισμούς, ατελείωτους κύκλους γύρω από τον εαυτό τους, αυτο-ακρωτηριασμό, ακόμη και κανιβαλισμό.

Στο τέλος, τα περιμένει ένας φρικτός θάνατος που περιλαμβάνει μεθόδους όπως ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κρέμασμα, κτυπήματα στο κεφάλι και εισπνοή τοξικού αερίου για να μην καταστραφεί η γούνα.



Σε κάποιες περιπτώσεις, οι μέθοδοι αυτοί δεν είναι άμεσα θανατηφόροι και μερικά ζώα, έχουν τις αισθήσεις τους όταν τα γδέρνουν. Εκτός από τα ζώα εκτροφείου, άλλα ζώα παγιδεύονται στο φυσικό τους περιβάλλον, όπου τα περιμένει ένας αργός και βασανιστικός θάνατος. Στην Ελλάδα λειτουργούν άνω των 100 εκτροφεία παραγωγής γούνας και πολλές βιοτεχνίες που ειδικεύονται στην επεξεργασία και παραγωγή γούνινων ενδυμάτων και αξεσουάρ» καταλήγει η ανακοίνωση των διοργανωτών.