Skip to main content

Αβγά και κέρματα στα ΜΑΤ για τη βράβευση της Μπιλίση (φωτο+video)

Οι διαδηλωτές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και του Σ.Φ. Νομικής φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό κατά των πλειστηριασμών.

Διαμαρτυρία ενάντια στο Επιστημονικό Συμπόσια που διοργανώνει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, κατά το οποίο αναμένεται να βραβευτεί η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, πραγματοποείται αυτή την ώρα έξω από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

«Τιμήσανε τον Γιούνκερ, τιμάνε τη Μπιλίση. Το Πανεπιστήμιο το έχουν ξεφτιλίσει», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές. Στη διαμαρτυρία, εκτός από μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν και φοιτητές του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό με μηνύματα κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι διαδηλωτές πέταξαν αβγά και κέρματα στα ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί στην είσοδο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ προπηλάκησαν λεκτικά τους συμβολαιογράφους Γιώργο Ρούσκα και Γιώργο Σερέτη την ώρα που εισέρχονταν στον χώρο της εκδήλωσης.

Στο σημείο υπάρχει έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Η κυκλοφορία στην Εθνικής Αμύνης έχει διακοπεί.