Skip to main content

Διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Ολοκληρώθηκαν οι τέσσερις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης για την επέτειο της Πρωτομαγιάς - Ανοιχτοί πλέον όλοι οι κεντρικοί δρόμοι.

Πορεία πραγματοποίησαν τα περίπου 2.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να συμμετέχουν στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ για την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στο μνημείο των εργατών του Μάη του '36, όπου τα μέλη του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στεφάνια. 

Πριν την πορεία, στο άγαλμα Βενιζέλου είχε στηθεί σκηνή όπου ανέβηκε ένα μουσικό συγκρότημα το οποίο έπαιξε τραγούδια ανάλογα της περίστασης ενώ απολυμένοι επιχειρήσεων διάβασαν ψηφίσματα. 

Πάνω από 700 άτομα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, της επιτροπής ενάντι στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά από την Καμάρα πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξη στο ΕΚΘ.Στο ίδιο σημείο κατέληξε και η πορεία των ΛΑΕ και ΟΚΔΕ. 

Στη λήξη της πορείας, κάποια μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου και της Ανταρσύα έσκισαν και πέταξαν τα στεφάνια που είχαν καταθέσει ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο μνημείο της Πρωτομαγιάς μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Πριν την πορεία, ανήρτησαν τεράστιο πανό στην Καμάρα.

Τέλος, ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.