Skip to main content

Εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη διαδηλώνουν για το νέο σύστημα διορισμών

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρετήσει έως και 25 χρόνια στην ελληνική επαρχία πραγματοποιούν πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Την πλήρη αντίθεση τους «στον παραλογισμό» όπως λένε του νομοσχεδίου Γαβρόγλου εξέφρασαν εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τον τρόπο διορισμών των εκπαιδευτικών.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρετήσει έως και 25 χρόνια στην ελληνική επαρχία, διαμαρτυρήθηκαν με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς το ΥΜΑΘ για τις πρακτικές της κυβέρνησης που άλλαξε πλήρως τον τρόπο μοριοδότησης για τους διορισμούς.

Φτάνοντας στο ΥΜΑΘ, οι εκπαιδευτικοί φώναξαν συνθήματα και κρέμασαν το κεντρικό πανό τους στο οποίο αναγράφεται η φράση «Welcome to the jungle» στα κάγκελα του υπουργείου.

Αναπληρωτής εκπαιδευτικός: Δεν αναγνωρίζεται η αξία μας μετά απο 25 χρόνια υπηρεσίας

Με το πτυχίο του στο χέρι ήρθε στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός Γιώργος Καλτέκης.

Με το πτυχίο του 1993 του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, ο κ. Καλτέκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών παραμένει αναπληρωτής μέχρι σήμερα και δεν κρύβει την αγανάκτηση του για τον νέο τρόπο διορισμών. Όπως λέει ο ίδιος, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι την περίοδο εκείνη προϋπέθεταν δαπανηρές σπουδές στο εξωτερικό, κάτι που μπορούσαν να κάνουν μόνο οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Καλτέκη, αναπληρωτές της γενιάς του που γύρισαν όλη την Ελλάδα πλέον τίθενται σε δεύτερη μοίρα με τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου.