Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για τον Κατσίφα στο αλβανικό προξενείο (vid)

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται μετά από διαδικτυακό κάλεσμα για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή στην Αλβανία, νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκέντρωση έξω από το αλβανικό προξενείο για τον θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα αργά το απόγευμα, πολίτες, που κρατούν ελληνικές σημαίες, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο, στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου «Πλατεία», φωνάζοντας συνθήματα, ενώ έγραψαν με σπρέι τη φράση «Αθάνατος Κ. Κατσίφας 28.10.2018».

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η αλβανική αστυνομία ωστόσο την κατέβασε λίγο αργότερα, και τότε ο ομογενής φέρεται να άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο ομογενής πυροβόλησε κατά των Ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας.

Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.