Skip to main content

Συγκέντρωση για τους δύο στρατιωτικούς από τις «Ελληνίδες Μάνες» (vid)

Τα μέλη της ομάδας που συγκεντρώθηκαν στο Τουρκικό Προξενείο, κρατώντας φωτογραφίες των δύο στρατιωτικών, απαίτησαν την άμεση αποφυλάκιση τους

της Αρετής Τασούλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, από μέλη της ομάδας «Ελληνίδες Μάνες». 

Τα μέλη συγκεντρώθηκαν, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα, έξω από το προξενείο επί της Αγίου Δημητρίου για να διαμαρτυρηθούν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες.

Οι συγκεντρωθέντες, κρατώντας φωτογραφίες των δύο στρατιωτικών, απαίτησαν την άμεση αποφυλάκιση τους, ενώ ζήτησαν συνάντηση με τον Τούρκο πρόξενο, ο οποίος αρνήθηκε το αίτημα.

Υπενθυμίζεται πως οι στρατιωτικοί κρατούνται από την 1η Μαρτίου από τις τουρκικές αρχές, ενώ τόσο οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος όσο και το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE) έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, έπειτα μάλιστα από επιστολή Τούρκου αξιωματούχου προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία ζητούσε ανταλλαγή των 8 Τούρκων στρατιωτικών, αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, έναντι δίκαιης δίκης των Ελλήνων κρατουμένων.

Σημειώνεται πως σε σχετικό ψήφισμα του Δ.Σ. των Ελλήνων δικηγόρων, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο, αποφασίστηκε να αιτηθούν άμεση αποστολή παρατηρητών του CCBE στη γείτονα.