Skip to main content

Συγκέντρωση υγειονομικών στο Παπαγεωργίου - «Να σταματήσουν οι μετακινήσεις ιατρών»

Η διοίκηση της ΕΝΙΘ καταγγέλλει μπαράζ μετακινήσεων γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας που έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του συστήματος υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, πραγματοποιούν μέλη της ΕΝΙΘ και εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ.

Η διοίκηση της ΕΝΙΘ καταγγέλλει μπαράζ μετακινήσεων γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, που έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του συστήματος υγείας στην πόλη και εξουθενώνοντας το ήδη εξουθενωμένο προσωπικό, σε μία περίοδο μάλιστα που οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι ανεβασμένοι. «Απαιτούμε να σταματήσει αυτό το μπαράζ μετακινήσεων των γιατρών προς την περιφέρεια, απαιτούμε εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα κενά στους οργανισμούς και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για την υγεία του πληθυσμού, απαιτούμε να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοί μας που είναι σε αναστολή εργασίας στη δουλειά, απαιτούμε να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι όλων των ειδών, γιατί είναι προσωπικό που έχει εμπειρία και είναι αναγακίο για τα νοσοκομεία μας, απαιτούμε γενναία χρηματοδότηση, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Παπαγεωργίου, Θανάσης Τασιούλης, ανέφερε πως στο νοσοκομείο υπάρχουν 400 κενά σε όλες τις ειδικότητες και μάλιστα με βάση τον εσωτερικό κανονισμό που, όπως είπε, είναι κουτσουρεμένος. Ο ίδιος σημείωσε πως ένα μέρος των κενών καλύπτεται από επικουρικούς και άλλες μορφές ευέλικτης εργασίας. «Η κυβέρνηση επιθυμεί νοσοκομεία - επιχειρήσεις που να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», δήλωσε και πρόσθεσε πως στόχος είναι να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση και τη διαφορά να την πληρώσει ο λαός. «Η μόνη λύση βρίσκεται στον αγώνα των εργαζομένων, στον αγώνα του λαού, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία», κατέληξε.

 

Υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωση πραγματοποίησαν και υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, οι οποίοι αποδοκίμασαν την αναπληρώτρια υπουργό κατά την είσοδό της στο νοσοκομείο. Τριμελής επιτροπή της Πανελλήνιας Ομάδας Επαγγελματιών Υγείας συναντήθηκε, πάντως, με την κ. Γκάγκα και της έθεσαν τα αιτήματά τους με βασικό την επιστροφή στην εργασία τους.