Skip to main content

Πορεία κατά των μέτρων και της αστυνόμευσης στον Εύοσμο (vid)

Πορεία σε δρόμους του Ευόσμου, ενάντια στη διαχείριση της πανδημίας. Συνθήματα ενάντια στην αστυνόμευση και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Πορεία διαμαρτυρίας στον Εύοσμο, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών και της πρωτοβουλίας ενάντια στα ΕΛΠΕ.

Διαδήλωσαν σε δρόμους του Ευόσμου, ενάντια στη διαχείριση της πανδημίας. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ενάντια στην αστυνόμευση και την απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν στάση στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου φωνάζοντας χαρακτηριστικά συνθήματα ενάντια στη διαχείριση της πανδημίας.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Ευόσμου. Οι διαδηλωτές στην πλατεία μοίραζαν φυλλάδια με τις θέσεις τους στους διερχόμενους.

Άτομα της Ανοιχτής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών μιλώντας στη Voria.gr ανέφεραν ότι «το lockdown δεν καταπολεμά την πανδημία αλλά τις ελευθερίες μας. Ζητάμε μαζικά δωρεάν τεστ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας. Αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι καλό σε αυτόν τον τόπο πρέπει να σταματήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη νέα μονάδα που δημιουργείται στον Εύοσμο». Παράλληλα αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση για την ατμοσφαιρική ρύπανση πώς, επικαλούμενοι έρευνα πανεπιστήμιο Martin Luther της Γερμανίας, «σε 66 περιοχές της Ευρώπης, σε περιοχές με μεγάλη βιομηχανική ρύπανση όπως και η δική μας, τα αναπνευστικά συστήματα των ανθρώπων ήταν ήδη επιβαρυμένα με αποτέλεσμα να υπάρχουν στις περιοχές αυτές σημαντικά περισσότεροι θάνατοι από covid».

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ισχυρή παρουσία όμως παρακολουθούσαν από απόσταση τη συγκέντρωση.