Skip to main content

Συγκέντρωση και πορεία για την Κλιματική Αλλαγή στη Θεσσαλονίκη

Οι διαμαρτυρόμενοι πορεύτηκαν από την πλατεία Αριστοτέλους στο πλακόστρωτο της Λεωφ. Νίκης και κατέληξαν στον Λευκό Πύργο.

Συγκέντρωση και πορεία για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποίησαν μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του Climatestrike.

Οι διαμαρτυρόμενοι πορεύτηκαν από την πλατεία Αριστοτέλους στο πλακόστρωτο της Λεωφ. Νίκης και κατέληξαν στον Λευκό Πύργο.

Το παρών έδωσε και η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Το Climatestrike είναι ένα διεθνές μαθητικό κίνημα που κινητοποιεί μαθητές από όλο το κόσμο να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή με την απουσία τους από το σχολείο και τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Το Climatestrike σήμερα, μαζί με 40 χώρες από όλες τις ηπείρους, κάλεσε τη νεολαία όλου του κόσμου να διαμαρτυρηθεί σε μια παγκόσμια απεργία για τη κλιματική αλλαγή.

Μαθητές και φοιτητές από σχολεία και πανεπιστήμια στη Σουηδία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ανά τον κόσμο αγωνίζονται για το μέλλον τους.