Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία Κούρδων για τη Συρία - «Ερντογάν δικτάτορα» (vid)

Κούρδοι όλων των ηλικιών, από την Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και τη Ροζάβα (Συρία) ζητούν να φύγει ο τουρκικός στρατός και να σταματήσει η αιματοχυσία

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία την Τέταρτη στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη δεκάδες Κούρδοι οι οποίοι είχαν αρχικά συγκεντρωθεί το απόγευμα στην Καμάρα.

Κρατώντας πανό με συνθήματα «Όχι στην τουρκική εισβολή στη Συρία - πού είναι τα Ηνωμένα Έθνη» και «Σταματήστε να σκοτώνετε παιδιά», σημαίες του Κουρδιστάν καθώς και φωτογραφίες παιδιών που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς, Κούρδοι όλων των ηλικιών, από την Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και τη Ροζάβα (Συρία) ζητούσαν να φύγει ο τουρκικός στρατός από την περιοχή της Συρίας και να σταματήσει η αιματοχυσία.

Κατά τη διάρκεια της πορείας σταμάτησαν έξω από το Αμερικανικό προξενείο και φώναξαν συνθήματα κατά του Ερντογάν, ενώ στη συνέχεια έκαψαν και ποδοπάτησαν μία φωτογραφία του, στην οποία τον χαρακτήριζαν δικτάτορα. Ακολούθως προχώρησαν στο τουρκικό προξενείο, όπου επίσης φώναξαν συνθήματα όπως «Τρομοκράτη Ερντογάν» και «Σώστε τη Ροζάβα».

Στο τέλος της πορείας, οι Κούρδοι επέστρεψαν στην Καμάρα όπου έκαψαν μια αυτοσχέδια σημαία της Τουρκίας. 

Στην πορεία συμμετείχαν και μέλη εξωκοινοβουλευτικών αριστερών οργανώσεων αλλά και αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων που προσήλθαν έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, οπότε ξεκίνησε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ περίπου 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

Πρώτη ενημέρωση: 17:52