Skip to main content

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης για τη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Συνθήματα κατά των πλειστηριασμών φώναξαν όσοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού που απειλείται με έξωση.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Διαβάστε: Έξωση στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού μετά από πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ (vid)

Δεκάδες πολίτες αλλά και πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στην περιοχή του Ζωγράφου μετά την προσπάθεια έξωσής της σήμερα το πρωί από τις αρχές. Επιπλέον, συγκέντρωση διοργανώθηκε και μπροστά στο Α.Τ. Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη κρατώντας πανό κατά των πλειστηριασμών. Στην Αθήνα ακολούθησε και πορεία κοντά στην κατοικία της κ. Κολοβού με τους διαμαρτυρώμενους να φωνάζουν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η δημοσιογράφος, στις 5:30 το πρωί έφτασε ο δικαστικός επιμελητής μαζί με αστυνομικούς, της χτύπησαν την πόρτα και της ζήτησαν να τους ανοίξει. Όταν η ίδια δεν το έκανε, κλειδαράς έσπασε την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (...). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό» δήλωσε η Ιωάννα Κολοβού υποστηρίζοντας ότι κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι». Σε προηγούμενες δηλώσεις της η κ. Κολοβού είχε υποστηρίξει ότι το χρέος της δεν οφειλόταν σε δάνειο αλλά σε «μάζεμα» που της προτάθηκε για πιστωτικές κάρτες.

Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν προς τη συνταξιούχο δημοσιογράφο η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ ενώ σημειώνεται ότι οι δημοσιογραφικές ενώσεις κάνουν λόγο για πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες με διογκούμενα χρέη, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

ΠΟΕΣΥ: Να μπει τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

«Η περιπέτεια της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, εις βάρος της οποίας επιχειρήθηκε χθες βίαιη και απάνθρωπη έξωση από το σπίτι της παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σαν να ήταν εγκληματίας, αναδεικνύει με τον πιο επώδυνο τρόπο, το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με διαρκώς διογκούμενα χρέη, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Το πρόβλημα της υπερχρέωσης είναι, δυστυχώς εξίσου σοβαρό και στον πολύπαθο Κλάδο των δημοσιογράφων, οι οποίοι έχουν χτυπηθεί όπως όλοι ποικιλοτρόπως από την οικονομική κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές, που μείωσαν το εισόδημα τους, οδήγησαν πολλά ΜΜΕ σε κλείσιμο και τελικώς άφησαν πίσω τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, ανέργους ή στην καλύτερη περίπτωση υποαπασχολούμενους και υποαμαοιβόμενους.

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει για μία ακόμα φορά το φλέγον αυτό θέμα και ζητά από την Κυβέρνηση να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ανακούφιση των οφειλετών, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος κοινωνικής σημασίας, το οποίο δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Η διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης όλων των πολιτών αποτελούν στοιχεία πολιτισμού και Δημοκρατίας για μία ευνομούμενη πολιτεία και χαιρετίζει τη δυναμική εκδήλωση της κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ της συναδέλφου και υπογραμμίζει τη σημασία της για να μην είναι κανείς μόνος», τονίζει η ΠΟΕΣΥ.

ΕΣΗΕΑ: Η οικονομική κρίση χτύπησε ανελέητα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

«Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το μοναδικό της σπίτι για οφειλή ύψους 15.000 ευρώ!

Η συνάδελφος είναι μία από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε ανελέητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ανεργίας και της ανέχειας, που ξεκίνησαν με το κλείσιμο εφημερίδων ήδη πριν το 2009, τώρα κορυφώνονται, με τους πλειστηριασμούς των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για χρέη, επειδή οι οφειλέτες έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση», αναφέρει η ΕΣΗΑ.