Skip to main content

Συγκεντρώθηκε η Ελπίδων - Νικοπολίδης: Ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια

«Μέσα από τα φιλικά και τις προπονήσεις θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες βγάζοντας συμπεράσματα», δήλωσε ο κόουτς της Εθνικής Ελπίδων.

Tην πρώτη της προπόνηση ενόψει των φιλικών αγώνων με τη Σλοβακία στη Ζίλινα (22/03, 17:00) και το Μαυροβούνιο στην Αθήνα (26/03, 16:30, γήπεδο Γ. Καμάρας) πραγματοποίησε χθες με αρκετά νέα πρόσωπα, η Εθνική Ελπίδων.

Πρόκειται για τα δύο από τα τρία φιλικά παιχνίδια μέσα από τα οποία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντώνης Νικοπολίδης και οι συνεργάτες του θα συγκροτήσουν την ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021, με στόχο να παρουσιαστεί έτοιμη στην πρώτη επίσημη υποχρέωση για τα προκριματικά, τον εντός έδρας αγώνα με το Σαν Μαρίνο τον Ιούνιο. Από την Εθνική αποχώρησαν οι ποδοσφαιριστές που ξεπέρασαν το όριο ηλικίας και στη θέση τους κλήθηκαν νέα παιδιά.

Ο κ. Νικοπολίδης σχολίασε σχετικά:

«Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, καλέσαμε κάποια καινούρια παιδιά στη θέση όσων αποχώρησαν λόγω ηλικίας και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια και τις προπονήσεις θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές και θα βγάλουμε συνολικά συμπεράσματα για την ομάδα. Πιστεύω ότι στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι με το Σαν Μαρίνο, θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τις καλύτερες προϋποθέσεις».

Από τους ποδοσφαιριστές μίλησε ο Αντώνης Στεργιάκης, που είναι πλέον από τους παλιούς της ομάδας.

Ο γκολκίπερ της Σλάβια Σόφιας στάθηκε στο πάντρεμα των νέων με τους παλαιότερους παίκτες:

«Σήμερα είναι η πρώτη προπόνηση και δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πολλά πράγματα. Ήρθαν κάποια νέα παιδιά και μαζί με τους παλαιότερους θα συνθέσουμε την Εθνική Ελπίδων που θα αγωνιστεί για την πρόκριση στα τελικά. Η ομάδα έχει ήδη αποκτήσει τη δική της νοοτροπία, έχει μάθει να παίζει για τη νίκη με όλους τους αντιπάλους και είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα αλλάξει, αφού είναι ανεξάρτητο από τα πρόσωπα που την απαρτίζουν».