Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Συγκίνησε ο πιλότος του F-16: «Τιμή σε εκείνους που φυλάγουν Θερμοπύλες» (vid)

Ο πιλότος του ΖΕΥΣ ήταν ο επισμηναγός Γιακουμής Χριστόδουλος που και πέρσι έκανε την επίδειξη. Στο έδαφος βρέθηκαν δύο μέλη της ομάδας ΖΕΥΣ

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε ο πιλότος του αεροσκάφους F16 της ομάδας επίδειξης ΖΕΥΣ, το οποίο έσκισε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πιλότος του ΖΕΥΣ ήταν ο επισμηναγός Γιακουμής Χριστόδουλος που και πέρσι έκανε την επίδειξη. Στο έδαφος βρέθηκαν τα μέλη της ομάδας ΖΕΥΣ Νικόλαος Παπαϊσιδώρου και Γεώργιος Αλεξάκης, οι οποίοι περιέγραψαν τους ελιγμούς που εκτέλεσε ο πιλότος και άνοιξαν τον ασύρματο για το μήνυμα του επισμηναγού.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας και στον ελληνισμό απανταχού της γης. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη», ανέφερε στο μήνυμά του ο επισμηναγός, χρησιμοποιώντας και στίχους από τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη. Στη συνέχεια του απεύθυνε μήνυμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Κύριε Επισμηναγέ, γιορτάζουμε σήμερα τους ήρωες που πολέμησαν στο Αλβανικό έπος και θυσίασαν και τη ζωή τους για την ελευθερία μας και μαζί τους όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις άοκνους φρουρούς που διασφαλίζεται την εθνική κυριαρχία. Η πατρίδας σας ευγνωμονεί. Χρόνια πολλά και καλλές προσγειώσεις», ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

O Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με το μήνυμα: