Skip to main content

Συγκίνηση στην εκδήλωση για τα 300 χρόνια από τον θάνατο του Δελασάλ

Περισσότεροι από 100 μαθητές, εκπαιδευτικοί και απόφοιτοι γιόρτασαν την επέτειο συμπλήρωσης 300 ετών από τον θάνατο του Ι.-Β. Δελασάλ

Στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση με θέμα "Η ζωή και το έργο του Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ, 300 χρόνια" το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 100 μαθητές, εκπαιδευτικοί και απόφοιτοι γιόρτασαν την επέτειο συμπλήρωσης 300 ετών από τον θάνατο του Ι.-Β. Δελασάλ, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν το 2019 σε όλα τα λασαλιανά σχολεία της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «όλοι οι συντελεστές της παράστασης μοιράστηκαν με τους θεατές δυνατές στιγμές συγκίνησης, ενθουσιασμού και χαράς. 300 χρόνια μετά, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η αποδοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η φροντίδα για τον αδύναμο εξακολουθούν να αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της λασαλιανής παιδαγωγικής και εκπαίδευσης, να αγγίζουν τις καρδιές παιδιών και ενηλίκων και να νοηματοδοτούν τη ζωή τους».
 
Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ανήκει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο La Salle. Λειτουργεί από το 1888, προσφέροντας αγωγή και ουσιαστική παιδεία σε μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό έως και το Λύκειο.