Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το προσωπικό του Νοσοκομείου, ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες με συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια προσκύνησαν το μοναδικό κειμήλιο

Την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, που φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου, υποδέχθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο από τον Επίγειο Βίο της Παναγίας, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, παρέμεινε για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου & 20 Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου, κατόπιν ενεργειών και ευλογιών του Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κόμισε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου τη θαυματουργό Τιμία Ζώνη, συνοδεία μοναχών της Μονής Βατοπαιδίου με επικεφαλής τον μοναχό Ιωσήφ.

Την Τιμία Ζώνη υποδέχτηκαν, στις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και Επίτιμος Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, η κα Ζωή Ψαρρά- Παπαγεωργίου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, στελέχη και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, καθώς και πλήθος κόσμου. Στην υποδοχή συμμετείχαν πλειάδα κληρικών και δεκάδες πιστοί. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τοποθέτησε την Αγία Ζώνη σε προσκυνητάρι στο εσωτερικό του παρεκκλησίου, όπου τελέστηκε Δοξολογία. Το προσωπικό του Νοσοκομείου, ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες με συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια προσκύνησαν το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας που έχει διασωθεί.

Ως «μεγάλη ευλογία» για όλο το Νοσοκομείο, τους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, χαρακτήρισε την έλευση του ιερού κειμήλιου της Αγίας Ζώνης στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ