Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στον Περίπατο των Ευχών του Make a Wish (vid)

Δεκάδες πολίτες, συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και περπάτησαν μέχρι τις Ομπρέλες Ζογγόπουλου, στηρίζοντας το έργο του οργανισμού.

Με τη 10χρονη Έφη να κόβει την κορδέλα της εκκίνησης, κρατώντας καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μία ταμπέλα με το μήνυμα «Μου δώσατε ελπίδα όταν όλα κατέρρεαν» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Περίπατος των Ευχών που διοργάνωσε ο φιλανθρωπικός Οργανισμός Make a Wish Ελλάδος.

Δεκάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και περπάτησαν μέχρι τις Ομπρέλες Ζογγόπουλου, στηρίζοντας το έργο του οργανισμού, που κάνει πραγματικότητα τις ευχές των μικρών φίλων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

«Την βοήθησε υπερβολικά πολύ η ευχή που πραγματοποίησε για αυτήν το Make a Wish. Γελούσε απίστευτα. Πραγματοποιούσε ένα όνειρο ακριβώς όπως το ζήτησε, όπως το περιέγραψε»  ανέφερε η μητέρα της 10χρονης Έφης, που έπασχε από αναιμία fankoni. Η Έφη έγινε για μια ημέρα, στις 7 Νοεμβρίου του 2015, Βασίλισσα της Αγάπης, ευχή που, όπως τόνισε η μητέρα της, ήταν από τις δύσκολες της Θεσσαλονίκης, λόγω των πολλών εθελοντών που χρειάστηκαν για την υλοποίησή της. Αξίζει να σημειωθεί πως η μικρή Έφη βρήκε συμβατό δότη, αντιμετώπισε την ασθένεια και πλέον είναι πιο υγιής από ποτέ, στέλνοντας σε μικρούς και μεγάλους ένα ηχηρό μήνυμα δύναμης και ελπίδας.

Τόσο στην αφετηρία όσο και στον τερματισμό του Περιπάτου, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσικοχορευτικές δράσεις, που έντυσε υπό τους ήχους των κρουστών της η ομάδα Paranaue καθώς και dj και πλαισίωσαν με τις χορευτικές τους ικανότητες οι μικρές cheerleaders της ομάδας TCA Cheerleading αλλά και ξυλοπόδαροι.

Όσοι συμμετείχαν στον Περίπατο των Ευχών μπορούσαν να συνεισφέρουν αγοράζοντας το αστέρι του Make a Wish έναντι του ποσού των 4€. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα πραγματοποιήσουν την ευχή ενός ακόμη παιδιού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μάλιστα, οι Ομπρέλες Ζογγόπουλου φωταγωγήθηκαν με μπλε χρώμα.

«Στις 29 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και την τιμούμε με έναν περίπατο με στόχο να ευαισθητοποιησουμε τον κόσμο και να προσελκύσουμε περισσότερους εθελοντές για να πραγματοποιήσουμε το έργο μας»  δήλωσε η πρόεδρος του Make a Wish Ελλάδος, Υβέτ Κοσμετάτου.

Ο οργανισμός ξεκίνησε το έργο του πριν 29 χρόνια, όταν η μητέρα του μικρού Chris πραγματοποίησε το όνειρο του γιου της, κάνοντάς τον αστυνομικό για μία ημέρα.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Οργανισμός έχει πραγματοποιήσει παγκοσμίως περισσότερες από 300.000 ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες, ενώ ο αντίστοιχος ελληνικός ξεπερνά τις 2.000 ευχές, με περίπου 250 ευχές μικρών φίλων να γίνονται πραγματικότητα ετησίως.