Skip to main content

Συγκινητική η ανταπόκριση για τον μικρό Ναμπίλ - Θα περπατήσει ξανά

Συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.950 από τα 12.000 ευρώ. Χθες τοποθετήθηκαν τα τεχνητά μέλη στον 17χρονο που είχε υποβληθεί σε επέμβαση ακρωτηριασμού.

Μαθητές γυμνασίων και λυκείων που διέθεσαν το χαρτζιλίκι τους, μια μητέρα που κάποτε χρειάστηκε χρήματα για να κάνει και το δικό της παιδί χειρουργική επέμβαση, άνθρωποι με διαφορετικά οικονομικά βαλάντια από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στην έκκληση για αλληλεγγύη προς τον 17χρονο, ασυνόδευτο πρόσφυγα Ναμπίλ.

Ο ανήλικος Ναμπίλ τον περασμένο χειμώνα υποβλήθηκε σε επέμβαση ακρωτηριασμού των δύο ποδιών και των οκτώ δακτύλων των χεριών του προκειμένου να σωθεί η ζωή του.
Έναν μήνα μετά από την καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης που διοργάνωσε η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, συγκεντρώθηκε ήδη το ποσό των 10.950 από τα συνολικά 12.000 ευρώ και ήδη χθες τοποθετήθηκαν τα τεχνητά μέλη. «Δεν θα κοιμηθώ απόψε, θα περιμένω να ξημερώσει ώστε να κάνω τα πρώτα μου βήματα», έλεγε ο Ναμπίλ την παραμονή της επέμβασης.  

Χάρη στην αλληλεγγύη που δέχτηκε απλόχερα ο 17χρονος μπορεί και ονειρεύεται τη ζωή του, αφού ύστερα από ενέργειες της ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Μετάδραση, ο Ναμπίλ πρόκειται να συνεχίσει τη θεραπεία του σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ΑΡΣΙΣ ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για αλληλεγγύη και συνεισέφεραν με τις όποιες δυνάμεις τους προκειμένου ο 17χρονος πρόσφυγας να συνεχίσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια. Ιδιαίτερα, η ΑΡΣΙΣ ευχαριστεί το Κέντρο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης «η Αναγέννηση», που ανέλαβε δωρεάν τη φροντίδα του Ναμπίλ.

Η  συγκέντρωση των χρημάτων συνεχίζεται μέχρι το τέλος του Απριλίου και γίνεται με τους παρακάτω δύο τρόπους:
1. Μέσω της ελληνικής σελίδας crowdfunding (προτείνεται) www.giveandfund.com/giveandfund/project/ARSIS4Nabil όπου μπορεί κανείς αφού δημιουργήσει λογαριασμό (και μέσω facebook)  να πληρώσει/καταθέσει/μεταφέρει χρήματα μέσω πιστωτικής κάρτας ή/και μέσω paypal.
2. Mε απευθείας κατάθεση στον λογαριασμό δωρεών της ΑΡΣΙΣ Θεσσαλονίκης στην ALPHA BANK με IBAN: GR57 0140 7090 7090 0200 2009 353 (BIC: CRBAGRAAXXX) αναφέροντας το όνομα του παιδιού Ναμπίλ ή Nabil ή ARSIS4Nabil.