Skip to main content

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητά η ΕΣΗΕΑ

Η Ένωση Συντακτών κατέθεσε σήμερα αυτοτελή αίτηση υπέρ των δημοσιογράφων στο ΔΟΛ, κατά τη σχετική συζήτηση στο δικαστήριο.

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν θεσμικά μέτρα επίλυσης των προβλημάτων στον Τύπο, ζητά η ΕΣΗΕΑ με επιστολή της στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων.  

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Συντακτών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέθεσε σήμερα αυτοτελή αίτηση υπέρ των δημοσιογράφων στο ΔΟΛ, κατά τη συζήτηση στο δικαστήριο, που αφορούσε την ανάκληση της πρόσφατης δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων. Η αίτηση αφορούσε την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού του πρακτορείου «Άργος» στον οποίο μπαίνουν τα έσοδα από την κυκλοφορία των εφημερίδων, για να μπορεί να λειτουργεί ο οργανισμός.

Σημειώνεται ότι σήμερα, οι εκπρόσωποι των πιστωτριών τραπεζών αποδέχθηκαν ότι η διακοπή κυκλοφορίας των εφημερίδων επιφέρει μείωση της αξίας της επιχείρησης (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Από τις τοποθετήσεις έγινε επίσης φανερό, όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της, ότι δεν έχουν αντίρρηση να εξεταστεί από το δικαστήριο το αίτημα των εργαζομένων και την Ενώσεων του Τύπου για την αποδέσμευση χρημάτων από το συγκεκριμένο λογαριασμό, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την προσεχή Δευτέρα.

Στο μεταξύ, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, (ΕΤΕΡ) ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των εργαζομένων του ΔΟΛ, στηρίζουν το ψήφισμα που εξέδωσαν και καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 13/02/17 και ώρα 13:00 έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80).