Skip to main content

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από αεροδιακομιδές ασθενών με Covid στην Αθήνα

Η πτητική ομάδα του ΕΚΑΒ μετέβη στην Καβάλα προκειμένου να παραλάβει τρεις ασθενείς με κορωνοϊό που χρήζουν διασωλήνωσης.

Σκηνές που σε άλλες εποχές θα παρέπεμπαν σε κινηματογραφικές ταινίες διαδραματίζονται εδώ και λίγες ώρες σε στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας, αφού πραγματοποιούνται αεροδιακομιδές ασθενών με κορωνοϊό που πρέπει να διασωληνωθούν ελλείψει κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν αρχικά.

Όπως φαίνεται σε εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, τόσο οι ασθενείς από το νοσοκομείο της Δράμας, όσο και οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν χθες από Άνδρο για Αθήνα και Ρόδο προς Ηράκλειο μπήκαν σε ειδικές κάψουλες, όπως προβλέπεται για τη μεταφορά των ασθενών Covid.

Στις 10:00 το πρωί απογειώθηκε η πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες με C-130 προκειμένου να διακομίσουν τρία διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19   από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που εξασφάλισε το Sputnik, στο αεροσκάφος έχει τοποθετηθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός του ΕΚΑΒ, μεταξύ του οποίου, η ειδική κάψουλα όπου τοποθετούνται οι ασθενείς με κορονοϊό, φιάλες οξυγόνου κ.ά προκειμένου να γίνει η αεροδιακομιδή ασθενών από το νοσοκομείο της Δράμας.

Δείτε φωτογραφίες: