Skip to main content

Συγκλονιστικό: Η Γιουγκοσλαβία ενώθηκε ξανά πάνω από το φέρετρο του Ίβκοβιτς

Τα ιερά τέρατα της σχολής των πλάβι ενώθηκαν ξανά και πήραν στα χέρια τους τον μεγάλο κόουτς Ίβκοβιτς, οδηγώντας τον στην τελευταία του κατοικία.

Μια συγκλονιστική εικόνα επεφύλασσε στο μπασκετικό κοινό η κηδεία του μεγάλου Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο «Ντούντα» οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με τον φωτογραφικό φακό να καταγράφει μια ιστορική στιγμή.

Τα ιερά τέρατα της σχολής των πλάβι πήραν στα χέρια τους τον μεγάλο κόουτς  Ίβκοβιτς, σε μια ιστορική στιγμή στην οποία ενώθηκε συμβολικά, ξανά, η πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία στην εθνική ομάδα της οποίας τελευταίος προπονητής ήταν ο μεγάλος Ντούντα. Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Βλάντε Ντίβατς (Σερβία), Ντίνο Ράτζα (Κροατία), Ζάρκο Πάσπαλι (Μαυροβούνιο) και Γιούρι Ζντοβτς (Σλοβενία), με πρόσωπα συνοφρυωμένα, έχοντας χάσει τον μεγάλο τους δάσκαλο, πραγματοποίησαν το κατευώδιο στον προπονητή που έγραψε ιστορία στα παρκέ.

Ο «σοφός» του ευρωπαϊκού μπάσκετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας “φτωχότερο” το άθλημα, αλλά και όλους όσους είχε πάρει υπό τη… σκέπη του όλα αυτά τα χρόνια στους πάγκους.

Στο Βελιγράδι βρίσκονται πολλοί από αυτούς, μαζί και με πλήθος απλού κόσμου για την κηδεία του Ίβκοβιτς. Έντονη και η ελληνική παρουσία, αφού στη σερβική πρωτεύουσα ταξίδεψαν και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Σκινδήλιας, ο Νίκος Λεπενιώτης και ο Χρήστος Μπαφές από τον Ολυμπιακό, καθώς και οι Δημήτρης Ιτούδης, Νίκολα Πέκοβιτς, Δήμος Ντικούδης, Θοδωρής Παπαλουκάς και πολλοί άλλοι.