Skip to main content

Συγκλονιστικό βίντεο: Φάλαινες όρκες σκοτώνουν μεγάλο λευκό καρχαρία

Το βίντεο δείχνει δύο φάλαινες δολοφόνους να κολυμπούν, όταν ξαφνικά πετάγεται από το νερό μια τρίτη, έχοντας έναν μεγάλο λευκό καρχαρία στο στόμα της

Drone σε θάλασσα της Νότιας Αφρικής κατέγραψε ένα συγκλονιστικό βίντεο, όπου τρεις φάλαινες όρκες σκοτώνουν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία.

Το υλικό στο οποίο φαίνεται το αρπακτικό να γίνεται εκείνο... λεία και μάλιστα με πολύ άγριο τρόπο, αποτελεί ένα εξαιρετικό «εργαλείο» για τους ερευνητές, οι οποίοι προσπαθούσαν να ανακαλύψουν πώς μερικοί λευκοί καρχαρίες επέλεγαν να μεταναστεύσουν από την περιοχή.

Το βίντεο δείχνει δύο φάλαινες δολοφόνους να κολυμπούν στην επιφάνεια του νερού, όταν ξαφνικά πετάγεται από το νερό μια τρίτη, έχοντας έναν μεγάλο λευκό καρχαρία στο στόμα της. Τα νερά «βάφονται» κόκκινα από το αίμα του θύματος, με τον θύτη να βυθίζεται ξανά.

Τουλάχιστον οκτώ μεγάλοι λευκοί καρχαρίες βρέθηκαν σχεδόν κατακρεουργημένοι στα ανοικτά των ακτών της Γκαανσμπάι που βρίσκονται λίγο νοτιότερα του Κέιπ Τάουν.

Οι ερευνητές είχαν παρατηρήσει ότι ο αριθμός των μεγάλων λευκών καρχαριών στην περιοχή μειώνεται δραματικά από τότε που εμφανίστηκαν δύο φάλαινες όρκες πριν από πέντε χρόνια. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς βρέθηκαν κατακρεουργημένοι.

Οι παρατηρήσεις τους έδειξαν πως υπάρχει ένας... εκτοπισμός πληθυσμού, που γίνεται -ως συνήθως- βίαια. Όπως φαντάζει λογικό και σύμφωνα με τα επιστημονικά συμπεράσματα, αυτή η μαζική μετανάστευση καρχαριών είχε επιπτώσεις και στο τοπικό οικοσύστημα.

Η Γκαανσμπάι θεωρείται η «πρωτεύουσα» των λευκών καρχαριών. Οι χιλιάδες φώκιες που κατοικούν στην παραλία, αποτελούν για εκείνους μεγάλο δέλεαρ. Άπειροι τουρίστες πηγαίνουν εκεί κάθε χρόνο απλά για να φωτογραφήσουν ένα από τα αρπακτικά αυτά... εν δράσει, αλλά ωστόσο αυτό αρχίζει σταδιακά να αλλάζει.