Skip to main content

Συγκλονίζει ο Στιβ Κερ για το μακελειό στο Τέξας: Πότε θα κάνουμε κάτι; Αρκετά! (vid)

Ο τεχνικός των Γουόριορς δεν μπόρεσε να ασχοληθεί με το μπάσκετ μετά το σοκαριστικό περιστατικό με 19 νεκρούς μαθητές στο Τέξας.

Σε δεύτερη μοίρα φαίνεται πως πέρασε το Game 4 των Γουόριορς με τους Μάβερικς για τον τεχνικό της ομάδας Στιβ Κερ μετά το νέο τραγικό περιστατικό στην Ουβάλντε του νότιου Τέξας όταν 18χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε δημοτικό σχολείο σπέρνοντας τον θάνατο.

Ο Κερ άφησε κατά μέρος το μπάσκετ και με δάκρυα στα μάτια καταφέρθηκε κατά των γερουσιαστών στις ΗΠΑ που αρνούνται να ψηφίσουν νόμο για την οπλοκατοχή.

«Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί να κάνω δηλώσεις και να δίνω συλλυπητήρια σε συντετριμμένες οικογένειες. Συγγνώμη, αλλά έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά!» είπε, οργισμένος από το επαναλαμβανόμενο γεγονός.

Και συνέχισε με «καρφιά» για τους γερουσιαστές που αρνούνται να ψηφίσουν νομοσχέδιο που απαιτεί να γίνεται έλεγχος ιστορικού σε όποιον επιθυμεί να έχει στην κατοχή του όπλο: «Έχουμε 50 γερουσιαστές, που αρνούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή (...). Και υπάρχει λόγος που δεν το κάνουν: Θέλουν να έχουν δύναμη. Σας ρωτάω λοιπόν όλους, ρωτάω αυτούς τους γερουσιαστές που δεν κάνουν κάτι για τις δολοφονίες σε σχολεία και σούπερ μάρκετ. Θα βάλετε την επιθυμία σας για δύναμη πάνω από την ασφάλεια των παιδιών, των ηλικιωμένων και όσων πάνε στην εκκλησία;».

Τέλος, είπε: «Το 90% των Αμερικανών, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ζητούν να υπάρχει έλεγχος αν κάποιος θέλει να πάρει όπλο. Το 90%! Μας κρατάνε ομήρους 50 γερουσιαστές επειδή αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για να διατηρήσουν την δύναμή τους. Είναι αξιολύπητο, αρκετά».