Skip to main content

Συγκλονίζει το μήνυμα του Καντέρ σε Ερντογάν και Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Τούρκος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς σχολίασε πρόσφατα την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία γράφοντας στα παπούτσια του τη λέξη «ελευθερία».

Ο Ενές Καντέρ έχει καταγγείλει πολλές φορές τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το καθεστώς της Τουρκίας για την κατάσταση που βιώνει, καθώς του έχει απαγορευθεί η επιστροφή του στην πατρίδα του και καταζητείται για να συλληφθεί.

Ο Τούρκος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς σχολίασε πρόσφατα την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία γράφοντας στα παπούτσια του τη λέξη «ελευθερία» εκφράζοντας την αντίθεσή του. Ωστόσο αυτή τη φορά ξέσπασε και για όσα δήλωσε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς περί ελευθερίας μετά το tweet του GM των Ρόκετς Ντάριλ Μόρεϊ, που έγινε αιτία για να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ ΝΒΑ και Κίνας.

«Δεν θέλω να μπω σε μία κόντρα με τον Μόρεϊ αλλά πιστεύω ότι δεν ήταν καλά διαβασμένος για την κατάσταση και μίλησε. Αρκετοί άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν πληγωθεί, όχι μόνο οικονομικά αλλά και συναισθηματικά, ηθικά. Να προσέχουμε τα tweet μας, ακόμα και εμείς που έχουμε την ελευθερία της έκφρασης. Πολλά αρνητικά μπορούν να βγουν από αυτή την ελευθερία. Δεν πιστεύω ότι ήξερε τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου tweet. Δεν συζητάω για την ουσία», σχολίασε ο ΛεΜπρον Τζέιμς.

Ο Ενές Καντέρ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του στο twitter και άμεσα ανέβασε τη δική του απάντηση:

«Δεν έχω δει την οικογένειά μου ή δεν έχω μιλήσει μαζί της τα τελευταία πέντε χρόνια
- Πήγε φυλακή ο πατέρας μου
- Τα αδέρφια μου δεν μπορούν να βρουν δουλειά
- Ανακλήθηκε το διαβατήριό μου
- Υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης
- Η οικογένειά μου δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα
- Δέχομαι απειλές θανάτου κάθε μέρα
- Εχω δεχθεί επίθεση και παρενόχληση
- Προσπάθησαν να με απαγάγουν στην Ινδονησία
Η ελευθερία μας δεν είναι ελεύθερη»