Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο υπουργός Εσωτερικών γνωστοποίησε πως εντός της ημέρας θα αποστείλει επιστολή προς τα κόμματα προκειμένου να ορίσουν τον εκπρόσωπό τους στην επιτροπή

Τη συγκρότηση της διακομματικής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού δρομολογεί, άμεσα, το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, εντός της ημέρας θα αποστείλει επιστολή προς τα κόμματα προκειμένου να ορίσουν τον εκπρόσωπό τους στην επιτροπή.

Αντικείμενό της θα είναι η διαβούλευση και η εξεύρεση κοινής συνισταμένης σε ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, τον τρόπο που θα εκλέγονται οι αντιπρόσωποι των εκτός επικρατείας εκλογέων κ.λπ., που απασχόλησαν ακροθιγώς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς στις συναντήσεις της περασμένης Παρασκευής.

Επιδίωξη του υπουργείου είναι η σύσταση και συνεδρίαση της επιτροπής να γίνει άμεσα, εντός της εβδομάδας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην επιτροπή, ενώ τόνισε την ανάγκη ο καθένας να βάλει νερό στο κρασί του προκειμένου να υπάρξει συναίνεση και το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θέτει μόνο μία κόκκινη γραμμή, που είναι η ψήφος των ήδη εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων να είναι ισότιμη και να μετρά στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η βάση για να πάει παρακάτω η συζήτηση ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κυβερνητική επιδίωξη να ψηφίζουν για την Ελλάδα άνθρωποι μόνο και μόνο επειδή έχουν ελληνική καταγωγή.

Δήλωσε σύμφωνος με τις προτάσεις του ΚΚΕ περί της κατοχής ΑΦΜ από όσους θα μπουν στους εκλογικούς καταλόγους αλλά και με τη θέση ότι δεν  πρέπει να λείπουν από τη χώρα περισσότερο από 30 χρόνια. Εκτίμησε ακόμα ότι ο αριθμός των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν ΑΦΜ είναι περίπου 350.000.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ