Skip to main content

Σύγκρουση Ζέρβα - Τσαβλή για τη διαγραφή: Όλο το παρασκήνιο της συνεδρίασης

Η συνεδρίαση της διοικούσας παράταξης που κατέληξε στη διαγραφή του Δρόσου Τσαβλή για την υπόθεση των εμβολιασμών εκτός σειράς

 των Κάτιας Γερακαρίτου και Φωτεινής Στεφανοπούλου

Περίπου τρία 24ωρα χρειάστηκαν για να εκπέσει ο Δρόσος Τσαβλής από το αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των εμβολιασμών εκτός σειράς στο ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας» όπου εργάζεται ως υπεύθυνος υγειονομικός.

Σήμερα το πρωί αποφασίστηκε ομόφωνα από την παράταξη Ζέρβα η διαγραφή του Δρόσου Τσαβλή.

Η συνεδρίαση της διοικούσας παράταξης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την άρνηση του κ. Τσαβλή να παραιτηθεί από την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίο, διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης το πρωί της Κυριακής σε τεταμένο κλίμα, με τους κυρίους Ζέρβα και Τσαβλή να ανεβάζουν αρκετά τους τόνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ζέρβας ζήτησε εκ νέου την παραίτηση από τον κ. Τσαβλή, λέγοντας πως το θέμα είναι πολιτικό και ζήτημα αρχής.

Παίρνοντας το λόγο ο πρώην πλέον πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε «να μάθει για ποιο λόγο κατηγορείται και για ποιο λόγο έχει στηθεί αυτό το δικαστήριο». «Γιατί κατηγορούμαι ακριβώς όταν δεν με έχει καλέσει κανένας εισαγγελέας, όταν δεν έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη με το όνομά μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβλής, σημειώνοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται με την ιατρική του ιδιότητα στο ίδρυμα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος φέρεται να είπε στον κ. Τσαβλή ότι έπρεπε να τον ενημερώσει για την όλη την υπόθεση και πως «θα μπορούσε αντί να καλέσει συγγενικά του πρόσωπα να εμβολιαστούν, να ζητούσε να πάνε στο ίδρυμα για εμβολιασμό είτε εργαζόμενοι στη βάρδια της Καθαριότητας είτε της δημοτικής αστυνομίας».

«Εκείνη την ώρα τρέχαμε να εμβολιάσουμε. Είχαμε ένα 20λεπτο μόνο στη διάθεσή μας. Ο χρόνος έτρεχε. Άσκησα το καθήκον μου το ιατρικό και μέρα με τη μέρα δικαιώνομαι», σημείωσε ο κ. Τσαβλής, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Λίγο πριν την αποχώρησή του ο κ. Τσαβλής τόνισε πως θα δικαιωθεί και πως θα καλέσει όλους να του ζητήσουν συγγνώμη γι΄ αυτόν τον διασυρμό του τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τους συναδέρφους του που ψηφίζουν τη διαγραφή του χωρίς να έχουν στοιχεία.

Κατά την ψηφοφορία όλοι ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της διαγραφής του κ. Τσαβλή, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τα μέλη της ομάδας έδειξαν να κατανοούν τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος, ωστόσο, όπως επισήμαναν υπάρχει θέμα πολιτικό στην υπόθεση.

«Και η Ακριτίδου και ο Τσαβλής είναι φίλοι μου αλλά το θέμα είναι πολιτικό και όχι ζήτημα προσωπικών σχέσεων», είπε ο δήμαρχος στο τέλος της συνεδρίασης. Έστειλε μήνυμα στην ομάδα του για πολλή δουλειά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα πορευτούμε όλοι μαζί μας περιμένει πολλή δουλειά».

Μετά τις σημερινές εξελίξεις το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης είναι χωρίς πρόεδρο. Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για νέες δημαιρεσίες, με τη διοικούσα παράταξη να προτείνει νέο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου.

Από την πλευρά πάντως της διοίκησης του δήμου υπάρχει προβληματισμός και αγωνία μετά τις δύο καρατομήσεις Τσαβλή και Ακριτίδου για το αν θα μπορούν να περνάν τα θέματα από το δημοτικό συμβούλιο. Γι΄ αυτό εξάλλου κάποια μέλη της δημοτικής παράταξης πριν την σημερινή συνεδρίαση επιχείρησαν να τον μεταπείσουν για να παραιτηθεί και να μη προχωρήσει η διαγραφή του.

Ο Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος είναι από σήμερα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να ενημερώσει μέσω τηλεδιάσκεψης τους επικεφαλής των παρατάξεων για την υπόθεση των εμβολιασμών εκτός σειράς.