Skip to main content

Συγγνώμη για τα όσα ακούστηκαν προεκλογικά ζήτησε ο Χαϊκάλης

Πριν τις εκλογές «και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους ΑΝΕΛ ειπώθηκαν αρκετά» τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος ζήτησε συγνώμη

«Θα έπρεπε να ήμασταν πιο φειδωλοί προεκλογικά» παραδέχθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν».

Όπως ανέφερε στο Mega ο κ. Χαϊκάλης πριν τις εκλογές «και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους ΑΝΕΛ ειπώθηκαν αρκετά». Υποστήριξε πως αρκετή από την πίεση που ασκήθηκε στη χώρα, ειδικά στο τέλος Ιουνίου, «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», αποφεύγοντας ωστόσο να «καταδικάσει» τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση.

Σε επισήμανση δε για τους ρητορικούς τόνους που είχαν χρησιμοποιηθεί στο διαχωρισμό «μνημονιακών και αντιμνημονιακών», ζήτησε «συγγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά». «Εμείς στηρίξαμε την κυβέρνηση για να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης» τόνισε.

Σχετικά με τη γενικότερη συζήτηση για την πορεία της χώρας, ο υφυπουργός Εργασίας είπε πως «δεν έχει ακούσει σοβαρές αντιπροτάσεις». «Είναι αχαρτογράφητα νερά το να φύγεις από ένα σκληρό νόμισμα σε ένα εθνικό νόμισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το μνημόνιο αφήνει περιθώρια για να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα» είπε ο Π.Χαϊκάλης.

Για τη δήλωσή του περί «καυτής πατάτας» που είχε κάνει στον ανασχηματισμό ερωτήθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης. «Μέχρι στιγμής την κρατάω στο χέρι και προσπαθώ να την...Είπα αναλαμβάνω μια καυτή πατάτα του πρέπει να την αγαπήσω και ει δυνατόν να την κάνω να δροσίσει κιόλας» απάντησε ο κ. Χαϊκάλης λέγοντας ότι βρίσκεται σε αυτή την προσπάθεια της αγάπης με την πατάτα. «Αυτή η αγάπη υποδηλώνει το στόχο για το πως θα τη δροσίσουμε και νομίζω ότι σε λίγο θα δικαιωθούμε».