Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

«ΣΥΓΓΝΩΜΗ» ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση της ΕΡΤ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μη μετάδοση καμίας άλλης είδησης πέραν των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγγνώμη από το τηλεοπτικό κοινό ζήτησε η διοίκηση της ΕΡΤ για το γεγονός ότι προέβαλλε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μεταδώσει καμία άλλη είδηση.

«Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση», σχολίασε για το θέμα η Νέα Δημοκρατία, με την ΕΡΤ να παραδέχεται το λάθος της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ