Skip to main content

Σίγουρο το ραντεβού στις ΗΠΑ για το δολαριακό ομόλογο

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωσαν μιλώντας στο Dow Jones Newswires ότι τα ιστορικά ρεκόρ που καταγράφουν τα spread δεν θα αλλάξουν τα σχέδια της κυβέρνησης.
Στο προσκήνιο επανέρχεται το σενάριο που θέλει την Ελλάδα, τον επόμενο μήνα, να στρέφεται στις ΗΠΑ προκειμένου να εκδώσει ομόλογο σε δολάρια. Τουλάχιστον αυτό διαμηνύεται από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι διαβεβαίωσαν στο Dow Jones Newswires ότι τα ιστορικά ρεκόρ που καταγράφουν τα spread το τελευταίο τρίμηνο δεν θα αλλάξουν τα σχέδια της κυβέρνησης. 

Ο Απρίλιος ήταν δύσκολος μήνας για την κυβέρνηση, ωστόσο κατάφερε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, όμως  ο μήνας που έρχεται επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες, καθώς θα χρειαστεί περί τα 11 δισ. ευρώ, προκειμένου να πληρώσει τα χρέη.

«Θα πάμε στις ΗΠΑ και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να συγκεντρώσουμε 5-10 δισ. δολάρια από το δολαριακό ομόλογο. Πρέπει να ξεπεράσουμε το σκόπελο των δύο αυτών μηνών. Αν τοκαταφέρουμε, οι αγορές θα ηρεμήσουν, αφού η επόμενη σημαντική υποχρέωσητης χώρας δεν είναι πριν το φθινόπωρο», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο Dow Jones Newswires.