Skip to main content

Σίγουρος για την ενότητα της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αν τηρήσει αυτά που ανακοίνωσε, και που είμαι βέβαιος ότι θα τα τηρήσει (το «αν» το βάζω φιλολογικά), νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά, είπε για Μητσοτάκη

Βέβαιος για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας «ειδικά σήμερα» εμφανίστηκε ο βουλευτής του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμώντας ότι ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την πιο συγκροτημένη υποψηφιότητα, ενώ αναγνώρισε ως πλεονέκτημα ότι δεν έχει πολλές δεσμεύσεις καθώς «δεν είχε πολλά κομματικά στελέχη τα οποία βοηθούσαν».

«Αν τηρήσει αυτά τα οποία έχει ανακοινώσει, και που είμαι βέβαιος ότι θα τα τηρήσει (το «αν» το βάζω έτσι, φιλολογικά), νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά» είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Βήμα FM.

Για τις σχέσεις Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και υπενθύμισε ότι ο κ. Μεϊμαράκης είχε δηλώσει ότι «αν δεν πέρναγε στον δεύτερο γύρο, θα στήριζε τον Κυριάκο».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι πολύ σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις προσδιορίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα γίνει το πολύ μέχρι τον Μάρτιο.

Για το αν ηττήθηκε η καραμανλική πτέρυγα

Ερωτηθείς αν με την ήττα του Ευ. Μεϊμαράκη ηττήθηκε η καραμανλική πτέρυχα ξεκαθάρισε ότι «δεν ήταν υποψήφιος ο Καραμανλής, υποψήφιος ο Μεϊμαράκης ήταν, για να είμαστε τώρα καθαροί. Τώρα, αν έχει ή όχι την υποστήριξη του Καραμανλή, δεδομένο ότι ο ίδιος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έβγαινε σε επτά κανάλια την ημέρα και έλεγε ότι την είχε και είναι στενός τους φίλος, προφανώς μάλλον κατά κάποιον τρόπο την είχε. Αλλά αυτό δεν έχει κάποια σημασία».

Για το προσεχές συνέδριο

Σχετικά με το προσεχές συνέδριο και τις αλλαγές προσώπων ανέφερε ότι «όλοι μας έχουμε κάνει τα σφάλματα μας κι εγώ προφανώς και ο κ. Παπαμιμίκος και όλοι οι άλλοι. Αλλά ο κ. Παπαμιμίκος είναι ένα σημαίνον στέλεχος της παρατάξεως μας, δεν είναι για πέταμα».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον Μάκη Βορίδη σημειώνοντας ότι «είχε πάει με τον Τζιτζικώστα και θεωρήθηκε μεγάλο χτύπημα στη δική μου υποψηφιότητα. Ξέρετε πόσο ποσοστό πήρα εγώ στην περιφέρεια Αττικής και πόσο ο Τζιτζικώστας; Έχετε δει τα νούμερα; 18,5% πήρα εγώ, 8,2% πήρε ο Τζιτζικώστας. Το λέω ως παράδειγμα αυτό, δεν λέω ότι φταίει ο Μάκης γι’ αυτό. Όλοι χωράνε, όσοι σέβονται τις καταστατικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας χωράνε, αλίμονο».

Τέλος, δήλωσε παρών και ότι θα αναμένει από τον πρόεδρο του κόμαμτος να του πει πού θέλει να τον υπηρετήσει.

Διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση και ότι δεν υποστήριξε τον κ. Μητσοτάκη έναντι ανταλλαγμάτων.