Skip to main content

Σικάγο: Πέντε νεκροί από επίθεση ενόπλου σε βιομηχανικό συγκρότημα

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος ήταν εργαζόμενος στο μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα, έπεσε νεκρός έπειτα από την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Παρασκευή όταν 45χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα κτήριο αποθήκης σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα στα δυτικά προάστια του Σικάγο, όπως ανέφερε η αστυνομία της περιοχής.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 45χρονος Γκάρι Μάρτιν, ο οποίος ήταν εργαζόμενος στο μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα, έπεσε νεκρός έπειτα από την ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει εξακριβωθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Sun-Times, μια γυναίκα, που παρουσιάστηκε στην αστυνομία ως η μητέρα του Μάρτιν, ανέφερε στις αρχές ότι ο γιος της είχε απολυθεί πριν από δύο εβδομάδες και πως βρισκόταν σε αγχώδη κατάσταση λίγο πριν την ένοπλη επίθεση.

Πλάνα που προβλήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει περιπολικά της αστυνομίας να έχουν περικυκλώσει το κτήριο της κατασκευαστικής εταιρείας. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι είδε τον ένοπλο να τρέχει σε έναν διάδρομο των εγκαταστάσεων, κρατώντας ένα πιστόλι με σκόπευτρο λέιζερ.

Η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το περιστατικό.