Skip to main content

Συκιές: Επαναλαμβάνεται η δημοπρασία για το πάρκινγκ στην Αγ. Δημητρίου

Η δημοπρασία της περασμένης Τετάρτης δεν ανέδειξε πλειοδότη αφού οι συμμετέχοντες δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά λόγω της πανδημίας.

Σε επαναληπτική φανερή πλειοδοτική δημοπρασία παραπέμφθηκε η αξιοποίηση του υπόγειου πάρκινγκ της οδού Αγ. Δημητρίου στις Συκιές, μετά την πρώτη άγονη διαδικασία, που ήρθε ως αποτέλεσμα γραφειοκρατικών τυπικών κωλυμάτων.

Συγκεκριμένα, η δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, και στην οποία συμμετείχαν τέσσερις διεκδικητές, δεν ανέδειξε πλειοδότη καθώς δεν κατέστη δυνατό οι συμμετέχοντες να προσκομίσουν απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά. Κι αυτό, όπως διαπιστώθηκε, οφείλεται στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και της αυξημένης πίεσης που υφίστανται οι διάφορες Υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Έτσι, η πλειοδοτική δημοπρασία ορίστηκε να επαναληφθεί τη Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021, στις 11 το πρωί, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Συκεών (Ι.Μιχαήλ-στρ. Στ. Σαράφη)

Η δημοπρασία, αφορά στην παραχώρηση χρήσης 81 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων, στο υπόγειο πάρκινγκ στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, μεταξύ των οδών Αγ.Δημητρίου-Ανδρ. Δημητρίου-Γ.Γεννηματά.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, η διάρκεια της μίσθωσης του πάρκινγκ προβλέπεται να είναι 6ετής, ενώ ο πλειοδότης θα εγκατασταθεί στον υπόγειο χώρο στάθμευσης οχημάτων αμέσως μετά την υπογραφή της κύριας σύμβασης και της σύμβασης εγγύησης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, και για την καλύτερη οικονομική διευκόλυνσή τους, η διοίκηση του δήμου έχει προβλέψει στους όρους της σύμβασης η τιμολογιακή πολιτική του πάρκινγκ να είναι ελεγχόμενη. Έτσι, το μηνιαίο μίσθωμα του πρώτου έτους δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 80 ευρώ το μήνα για τα αυτοκίνητα, τα 40 ευρώ το μήνα για τα δίκυκλα και το 1,5 ευρώ για την ωριαία στάθμευση, χωρίς ΦΠΑ, κόστος που θα προσαρμόζεται στο ανώτερο 2% ανά έτος.