Skip to main content

Σηκώνει τα παγκάκια από την πλατεία Δικαστηρίων ο Δ.Θεσσαλονίκης (vid)

Συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης μαζεύει τα μεγάλα ξύλινα παγκάκια, που βρίσκονται στην πλατεία Δικαστηρίων στο κέντρο της πόλης.

Απομακρύνονται τα είκοσι μεγάλα ξύλινα παγκάκια από την πλατεία Δικαστηρίων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό και την απαγόρευση υπαίθριων συναθροίσεων 10 ή περισσότερων ατόμων.

Συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης με εντολή του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Ζεϊμπέκη μαζεύει τα παγκάκια, τα οποία θα αποθηκευτούν για να χρησιμοποιηθούν και πάλι όταν περάσει η κρίση του ιού.

Λόγω του μεγέθους των κατασκευών αλλά και τον αριθμό τους, η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η μεταφορά τους.

Σημειώνεται ότι παρόλο που το νέο μέτρο απαγόρευσης συναθροίσεων τέθηκε σε ισχύ από το πρωί, πολλοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν και στην πλατεία Δικαστηρίων, παρακολουθώντας τους εργαζόμενους του δήμου να μαζεύουν τα διπλανά, από αυτά που κάθονταν οι ίδιοι, παγκάκια.

Εξηγώντας την πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των παγκακιών, ο κ. Ζεϊμπέκης τόνισε στη Voria.gr, πως γίνεται για να παρακινηθούν οι πολίτες και να μένουν σπίτι.

«Ακολουθώντας όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και κυρίως τηρώντας όλους τους κανόνες για την υγεία μας, προχωράμε από σήμερα στην απομάκρυνση των παγκακιών», τόνισε ο κ. Ζεϊμπέκης σημειώνοντας πως η πλατεία είναι χώρος που συγκεντρώνονται καθημερινά πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών, που πρέπει ωστόσο να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο δήμος ήδη έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του νέου ιού, ενώ όπως σημείωσε αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.