Skip to main content

Σήκωσαν πανό για το Κόσοβο οι Αλβανοί στο ματς με τη Γαλλία (φωτο)

Μπορεί ο αγώνας στα εγκαίνια του Air Albania Stadium να ήταν αδιάφορος, ωστόσο οι Αλβανοί είχαν αναπτερωμένο εθνικό φρόνημα με το νέο στάδιο.

Με αρκετή εθνική έξαρση έγινε το ποδαρικό για την εθνική ομάδα της Αλβανίας την Air Albania Stadium, που χτίστηκε στο παλιό στάδιο των Τιράνων Κεμάλ Στάφα.

Στην εντυπωσιακή νέα της έδρα η εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας αντιμετώπισε για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων των προκριματικών του Euro 2020, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία.

Ο αγώνας βέβαια ήταν αδιάφορος για τους Αλβανούς αφού έχασαν το τρένο της πρόκρισης κόντρα στο μεγαθήριο Γαλλία, αλλά και την Τουρκία, ωστόσο τα εγκαίνια του εμβληματικού κατά τα άλλα σταδίου αναπτέρωσε κατά πολύ το εθνικό τους φρόνημα.

Αυτό μάλιστα έγινε σε τέτοιο βαθμό που οδηγήθηκαν για μια ακόμα φορά στο να αναρτήσουν πανό για το Κόσοβο, με το μήνυμα να γράφει «Hands off from Kosovo», (κάτω τα χέρια από το Κόσοβο), παραβαίνοντας τη σαφή οδηγία της UEFA που απαγορεύει τα πολιτικά μηνύματα κατά τη διάρκεια αγώνων.